Lauri Tähkä & Elonkerjuu : Hetkeksi en sulle rupia

Singlet · Stara.fi

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on tehnyt todellisen läpimurtonsa parin viime vuoden aikana. Yhtyeen hittiputkeen iskee uutta usvaa festarikauden alla julkaistu single Hetkeksi en sulle rupia, joka on lohkaistu 19. syyskuuta julkaistavalta Tuhannen riemua -albumilta.

Kyseessä on jälleen varsin toimiva rallatus, jonka upea viulumelodia tarttuu kuin purkka tukkaan. Se on varma hitin merkki – varsinkin kun yhtyeen soitinvalinnat ja musiikkityyli ”folkrock” poikkeaa selvästi valtavirrasta. Osin myös siksi materiaali on raikasta ja toimivaa. Yhtye osaa hämmästyttävän hyvin koukuttavien melodioiden loihtimisen.

Kappaleessa häiritsee kuitenkin se, että heti alussa mennään aivan liian nopeasti ensimmäiseen säkeistöön ja siitä puolestaan liian nopeasti kertosäkeeseen. Radiokuulijan kannalta tämä voi olla hyväkin asia, mutta muuten moisesta hätäilystä tulee mieleen kova kiire ja kappaleen ahtaminen jonkinlaisiin aikaraameihin. Kappaleen kokonaiskestokin on vaivaiset 2:39, joten on aiheellista kysyä, että miksi ihmeessä? Toivottavasti albumilta löytyy selkeästi pidempi ja rauhallisempi versio kappaleesta. Vink, vink.

Joka tapauksessa Lauri Tähkä ja kumppanit ovat saaneet taas aikaan hitin, joka pönkittää hienosti yhtyeen asemaa kesän suosituimpien festariesiintyjien joukossa. Biisille viisi pistettä, mutta hätäily vie niistä yhden.

Pisteet 4/5