Michael Mind : Blinded By The Light

Singlet · Stara.fi

2000-luvun tanssimusiikkia muistellaan tulevaisuudessa siitä, että pienimmistäkin oldies-hiteistä tehtiin typeriä danceversioita. Mukana on toki myös varsin onnistuneita covereita, mutta Michael Mindin versio vuonna 1976 julkaistusta Manfred Mann’s Earth Bandin Blinded By The Light -kappaleesta kuuluu niihin typeriin.

Kappale lähentelee raiskausta jo pelkästään siksi, että sen soundimaailma on mitä ilmeisimmin työstetty parissa tunnissa ja masteroitu kotistereoiden avustuksella. Soundi on samaan aikaan äärimmäisen tuhnu ja typerä. Kaiken tämän lisäksi äänenvoimakkuus pumppaa käsittämättämästi läpi kappaleen, ja dj joutuu diskantin säätämisen lisäksi fiksaamaan koko ajan myös voimakkuutta. Sama roska jatkuu myös kappaleen remixeissä, joten ongelma on tainnut olla juuri masteroinnissa, eikä siten ole ainakaan vahinko.

Vokaaleissa on tavoiteltu ilmeisesti alkuperäisen tunnelmaa, sillä laulut on ilmeisesti äänitetty masterointiin käytettyjen kotistereoiden sisäisellä mikrofonilla. Ainakin soundin perusteella. Tämä kappale antaa useiden lajitoveriensa tapaan luvan kysyä: Oliko pakko?

Pisteet 1/5