Paul Anka : Smells Like Teen Spirit

Singlet · Stara.fi

Maailman karismaattisin yhä elossa oleva artisti Paul Anka käväisi viime viikolla ihastuttamassa myös suomalaisyleisöä Pori Jazzissa. Upean konsertin settiin sisältyi myös runsaasti materiaalia supertähden jo aiemmin julkaistulta Rock Swings -kokoelmalevyltä.

Kokoelmalla Paul Anka tulkitsee parin viime vuosikymmenen rock-hittejä swingiksi. Levyn ensimmäisenä singlenä julkaistiin Suomessa Smells Like A Teen Spirit / It’s My Life, jossa versioidaan siis Nirvanan ja Bon Jovin hittejä. Molemmat versiot ovat lähes täydellisiä swing-versioita, jotka toimivat taustamusiikkina kaikenikäisille.

Näistä kahdesta erityisen tyylikäs on versio Nirvanan jättihitistä. Paul Ankan ääni yhdistettynä viimeisen päälle hiottuun orkesteriin ja tuotantoon tekee kappaleesta klassikon. Toki myös lyriikkamuokkaukset It’s My Life -kappalessa ovat oivallisia: ”Frank said i did it My Way…” Mahtavaa. Varsinaisella albumilla on versioitu lisäksi muiden muassa Pet Shop Boysia, Oasista, Eric Claptonia ja Soundgardenia.

Pisteet 5/5