Natasha Bedingfield

Haastattelut · Stara.fi

Natasha Bedingfield on Britannian menestyksekkäimpiä artisteja. Hän pääsi laulaja-isoveli Daniel Bedingfieldin varjosta hittilistoille ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten.

These Words -single ja Unwritten -debyyttialbumi valloittivat saarivaltakunnan hittilistojen ykkössijat. Albumin kolmas singlejulkaisu Unwritten nousi jopa Yhdysvaltojen singlelistan ykköspaikalle. Natasha Bedingfieldin levyjä on myyty maailmalla jo lähes seitsemän miljoonaa kappaletta. Stara tapasi Natashan Lontoossa.

Natasha Bedingfield jatkaa menestyksekästä uraansa uudella N.B. -nimisellä kakkosalbumillaan. Levyltä julkaistut singlet I Want To Have Your Babies ja Soulmate ovat jo olleet kansainvälisiä Top 10 -hittejä. N.B. on jo myös noussut useimpien Euroopan maiden hittilistojen kärkisijoille. Levy julkaistaan Amerikassa syksyllä.

– Albumin luominen oli erityisen nautinnollinen projekti, koska sain sitä työstäessäni mahdollisuuden toteuttaa jokaisen toiveeni. Kun esimerkiksi ehdotin rappari Evelle rapin kirjoittamista (No More) What If’s -nimiselle laululle, hän lähetti minulle valmiin rap-osuuden vain paria päivää myöhemmin. Myös laulaja Adam Levinen kanssa työskentely oli antoisa kokemus. Hänen Maroon 5 -bändinsä parin vuoden takainen debyyttialbumi on viimevuosien suosikkialbumeitani, Bedingfield mietiskelee.

Natasha Bedingfield jatkaa uudella albumillaan Unwritten -levyltä tutuilla musiikillisilla linjoilla. Hän on kirjoittanut ja laulanut levylleen ilmavaa r&b- ja hip-hop-vaikutteista poppia. Esimerkiksi When You Know You Know -nimisestä kappaleesta voisi päätellä, että Bedingfield on kuunnellut uutta materiaalia kirjoittaessaan muun muassa Mary J. Bligen tuotantoa.

– Albumin laulut kertovat ihmissuhdeasioista, seurustelun positiivisista ja negatiivisista puolista. Kirjoitin sanoituksia lähinnä omista seurustelukokemuksistani. Kerron rohkeasti kokemuksistani, koska niihin on helppoa samastua. Jokainen ihminenhän joutuu elämänsä kuluessa kokemaan hyviä ja huonoja seurustelusuhteita, Natasha kertoo Staralle.

N.B. -albumi on tavallaan ohjekirjani seurustelun säännöistä. Tavoitteenani oli kirjoittaa lauluja naisten ja miesten näkökulmasta, koska näkemyksissämme on suuria eroja ja koska itsemme ilmaisutavat ovat jopa vastakohtaisia.

Täydellisyys hermostuttaa

25-vuotias Natasha Bedingfield on seurustellut jo vajaan vuoden amerikkalaisen kiinteistövälittäjä Matt Robinsonin, 30, kanssa. He tapasivat yhteisten tuttavien välityksellä Los Angelesissa, jossa Bedingfield työsti uutta levyään. Robinson oli inspiraationlähteenä useille Bedingfieldin uusista lauluista.

– Vaikka kiinnostuksemme heräsi heti ensitapaamisellamme, suhteemme alku ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Tunteemme ovat kasvaneet pikkuhiljaa. Olen jo hyvin rakastunut nainen. Tunne on onneksi molemminpuolinen. Olemme ainakin tällä hetkellä hyvin onnellisia ihmisiä, Natasha hehkuu.

– Edellytän seurustelukumppaniltani ennen kaikkea rehellisyyttä, huumorintajua, itsevarmuutta ja urheilullisuutta. Tavoitteenani ei ole täydellinen mies, koska minäkään en ole virheetön ihminen. Pelkkä ajatuskin täydellisestä puolisosta hermostuttaa minua.

– Matt ei ollut mielessäni, kun kirjoitin I Want To Have Your Babies -laulun. Se on vain humoristinen piikki miehille, jotka pelästyvät suhteen pienintäkin vakavoitumista. Seurustelun vakiintumista ei välttämättä seuraa raskaaksi tuleminen, avioituminen ja elinikäiseen ansaan joutuminen, Bedingfield kertoo Staralle.

Yllättävää musiikillisuutta

Natasha Bedingfield on musiikillisen sisarusparven toiseksi vanhin vesa. Hänen isoveljensä Daniel, 28, muistetaan parhaiten debyyttisinglestä Gotta Get Thru This, joka nousi Britannian hittilistan ykköseksi joulukuussa 2001. Myös heidän pikkusiskonsa Nikola, 23, ja pikkuveljensä Joshua, 18, ovat lahjakkaita laulajia. Itä-Lontoossa kasvaneiden Bedingfieldien uusiseelantilaiset vanhemmat työskentelevät sosiaalityöntekijöinä.

– Suvussamme ei ole ollut koskaan mainittavaa musiikillista lahjakkuutta, joten minun ja sisarusteni taipumukset tuntuvat meistä itsestämmekin yllättäviltä. Toisaaltaan me olemme perineet saman DNA:n ja meidät on kasvatettu samoin periaattein.

– Perheessämme on läheiset ihmissuhteet. Meitä on opetettu kannustamaan ja tukemaan toisiamme. Kun Daniel muutti kotoamme ensimmäiseen omaan asuntoonsa, hän tarjosi ylimääräisen huoneensa käyttööni. Tapanamme oli musisoida yhdessä. Välillämme ei ole ollut koskaan minkäänlaista sisarusten välistä kilpailua.

– Daniel on toipunut täydellisesti kolmen vuoden takaisesta auto-onnettomuudestaan. Hän työstää parhaillaan kolmatta albumiaan Amerikassa. Olen hänen uusista lauluistaan lähes yhtä innoissani kuin tuoreesta albumistani, Natasha kertoo haastatelun lopuksi.

Jouni Leinonen

Lontoo