Hiphop-tähti DMX:n peruuntuminen haiskahtaa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme eilen, että amerikkalainen hiphop-tähti DMX perui molemmat tälle viikolle kaavaillut Suomen keikkansa, koska hänet on suomalaisten keikkajärjestäjien mukaan pidätetty lentokentällä Yhdysvalloissa.

Keskiviikkoaamuna medialle lähetetyssä tiedotteessa kerrottiin, että tähti on pidätetty passintarkastuksen yhteydessä, koska hän oli jättänyt aiemmin tänä vuonna saapumatta oikeudenkäyntiin. Lisäksi tähden Euroopan kiertueen kerrottiin siirtyvän pidätyksen vuoksi kuukaudella eteenpäin.

Stara ei kuitenkaan vielä eilen saanut pidätykselle vahvistusta Yhdysvaltojen toimittajiltaan, ja eilen illalla myös muut tähden Euroopan konsertit olivat normaalisti tapahtumapaikkojen keikkakalentereissa, eikä niissä ollut mainintaa kiertueen siirtymisestä. Helsingin konsertin järjestäjä Kalle Keskinen Speed Promotionsista kertoi eilen illalla yrittävänsä selvittää asiaa. Totuus tuntui olevan myös järjestäjätaholle vielä epäselvää.

– Helvetin ihmeellinen homma se on. Tosiasia on, että täällä ne asuu, siis crew, tällä hetkellä. Paska homma. Selvitän tota, et miksi muut mainostavat vielä, Keskinen kertoi tekstiviestitse Staralle.

Suomesta tähden oli tarkoitus siirtyä Ruotsiin, Norrköpingiin, ja siellä paikallinen media hehkuttaakin yhä lauantain konsettia. Myös Turkin keikkaa ja molempia Saksan konsertteja markkinoitiin vielä eilen normaalisti ilmoitettuina ajankohtina 8., 9. ja 11. elokuuta.

Myöskään tähden omalla verkkosivustolla tai MySpace -sivustolla ei ollut lainkaan mainintaa pidätyksestä tai kiertueen siirtymisestä. Samoin amerikkalaiset viihdemediat olivat aiheesta hissukseen, vaikka normaalisti tähtien pidätykset nousevat siellä otsikoiksi muutamassa minuutissa. Lehdistötiedotteen kertomus ei siis tunnu täsmäävän todellisuuden kanssa.