Bonnie Tyler

Haastattelut · Stara.fi

Yhdeksi 80-luvun suurimmista poptähdistä noussut Bonnie Tyler muistetaan parhaiten hittisinglestä Total Eclipse Of The Heart. Stara tapasi poptähden Lontoossa.

Vaikka Bonnie Tylerin 1970-luvun loppupuoliskolla laulamat Lost In France ja It’s A Heartache olivat Top 10 -listahittejä useimmissa Euroopan maissa, vasta tammikuussa 1983 ilmestynyt megahitti teki hänestä maailmanlaajuisesti tunnetun laulajan.

Total Eclipse tulee aina olemaan suosikkilauluni. Se on tähänastisen urani suurin onnenpotku, Tyler mietiskelee olohuoneensa sohvannurkassa Walesin Mumblesissa.

– Muistan edelleenkin elävästi hetken, kun kuulin lauluni pudottaneen Michael Jacksonin Billie Jean -singlen kotimaani hittilistan ensimmäiseltä sijalta. Kappaleeni hallitsi listaa peräti kolme viikkoa. Iloitsin saavutusta joka ikinen päivä, Tyler hehkuttaa Staralle.

Brittiläinen laulaja Bonnie Tyler on nyt koonnut suurimmat hittisinglensä From The Heart – Greatest Hits -nimiselle kokoelmalevylle. Kokoelman kohokohtiin kuuluvat Tylerin 1980-luvun hitit Holding Out For A Hero, If You Were A Woman (And I Was A Man), A Rockin’ Good Way (To Mess Around And Fall In Love) ja Loving You’s A Dirty Job (But Somebody’s Gotta Do It).

– Olen ylpeä jokaisesta hitistäni. Kun työskentelin nuoruudessani hedelmäkojun myyjänä, en osannut edes haaveilla menestyksekkäästä laulajanurasta. Olen kuitenkin onnistunut saamaan hittejä jo neljällä eri vuosikymmenellä. Minulla on myös ollut vuodesta toiseen levytyssopimus. Useimpien artistien urahan lopahtaa parin albumin jälkeen.

Ikuinen maailmankiertue

From The Heart -albumille on mahtunut peräti kaksi versiota Total Eclipse Of The Heart -singlestä, englanninkielinen alkuperäisversio ja ranskalaisenglantilainen uusversio. Bonnie Tyler lauloi hitistä kolme vuotta sitten uuden Si Demain… (Turn Around) -nimisen duettoversion ranskalaisen laulaja Kareen Antonnin kanssa. Tyler on julkaissut vuosien saatossa laulustaan useita versioita, muun muassa dueton australialaisen laulaja Peter Brocklehurstin kanssa.

– Ranskalainen näyttelijä Kareen Antonn ehdotti minulle dueton laulamista, koska levy-yhtiöt eivät uskoneet hänen sooloversionsa menestymismahdollisuuksiin. Singlemme pysyi Ranskan hittilistan ykkösenä uskomattomat kaksitoista viikkoa. Sitä myytiin yli miljoona kappaletta. Total Eclipse on ajaton laulu.

Bonnie Tyler, 56, julkaisi debyyttialbuminsa The World Starts Tonight vuonna 1977. Viisitoista studioalbumia laulanut Tyler on edelleenkin kiireinen poptähti, hän konsertoi ahkerasti ympäri maapallon. Hän on erityisen suosittu esiintyjä Keski-Euroopassa, Skandinaviassa ja Venäjällä.

– Elämäntapani on nykyisinkin yhtä kiireinen kuin 1980-luvun megahittivuosinani. Suurin osa ajastani kuluu matkustamiseen ja konserteissa esiintymisiin. Kun minulla on harvinainen vapaapäivä kotonani, se

vierähtää yleensä matkalaukkujeni purkamiseen ja uudelleen pakkaamiseen, Tyler nauraa.

– Vaikka hermostun muutamaa minuuttia ennen showni alkua, esiintyminen on minulle joka kerta yhtä antoisa elämys. Konserteissani on mahtava tunnelma, koska yleisö tuntee lauluni ja koske laulan ne yhdessä heidän kanssaan. Nautin aina olostani esiintymislavalla.

– Suunnittelin vielä muutama vuosi sitten työtahtini rauhoittamista. Suunnitelmani ovat kuitenkin jääneet toteutumatta, koska minulle ehdotetaan jatkuvasti mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Keskityn mielelläni urani luomiseen, koska minulla ei ole lapsia.

Kylie Minoguen esikuva

Kaupungin vuokratalossa kasvaneen kaivostyöläisisän ja kotiäidin tytär Bonnie Tyler, syntymänimeltään Gaynor Hopkins, nauttii varakkaasta poptähtiuransa ja kiinteistöinvestoinnin tuottamasta elämäntavastaan

Walesin ja Portugalin kodeissaan. Viiden seurusteluvuoden jälkeen 22-vuotiaana yökerhon omistaja Robert Sullivanin kanssa avioitunut Tyler elää lapsettomassa avioliitossa. Sullivan on työskennellyt vaimonsa managerina ja omaisuuden sijoittajana hänen uransa alusta, eli 1960-luvun lopulta, lähtien.

– Olen saavutuksistani kiitollinen Robertille, koska hän on suunnitellut kaikki uraani koskevat asiat. Robert järjesti ensimmäiset esiintymiseni walesilaisissa pubeissa. Hän myös ehdotti alkuaikojen country-musiikkityylini vaihtamisen popiksi. Yhteistyömme on saumatonta, Bonnie kertoo Staralle.

Bonnie Tyler nautiskelee vaatimattomasta elämäntavasta. Hänen ainoat julkkisystävänsä ovat Catherine Zeta Jonesin vanhemmat. Vaikka Tylerillä ei ole työkiireidensä takia aikaa tapailla muita julkkiksia, hänestä on tullut hittiensä ansiosta useiden laulajien esikuva. Esimerkiksi Kylie Minogue on hänen suurimpia fanejaan.

– Kun tapasin Kylien, hän kertoi laulaneensa laulujani lapsuudessaan. Kylie käytti hiusharjaa mikrofonina. Minullakin oli tapana laulaa harjaani. Tina Turner ja Janis Joplin olivat suurimpia idolejani. Kylien kertomuksen tyyppiset asiat imartelevat minua. Minusta on mukavaa kuulla, että minua pidetään esikuvana.

Jouni Leinonen

Lontoo