Nelly Furtado : Do It

Singlet · Stara.fi

Nelly Furtadon tuorein singlelohkaisu menestyksekkäältä Loose -albumilta on nimeltään Do It. Samainen kappale muistetaan myös siitä, että sen pohjat on todellisuudessa työstänyt suomalainen Tempest, jonka takaa löytyy Janne Suni.

Furtadon tuottaja Timbaland varasti Sunin työstämän Acid Jazz Evening -kappaleen soittoääneksi jo vuonna 2005 ja sittemmin tuottaja käytti varastamaansa pohjaa myös tässä Nelly Furtadon kappaleessa. Biisivarkaus uutisoitiin taannoin myös arvostetussa Rolling Stone -lehdessä.

Jos unohdetaan se tosiseikka, että kappaleen pohja on törkeästi varastettu, itse kappale on varsin toimiva pakkaus. Pohjalla rullaava biitti ja electro-tyylinen synamatto toimivat hienosti. Nelly Furtadon vokaalit kuulostavat nekin varsin toimivilta. Kyseessä on siis selkeää hittipotentiaalia omaava kappale, joka tanssittaa kiitettävästi klubeilla. Kakkosversiolla vierailee Missy Elliott, jonka anti on sekin onnistunutta.

Koska kappaleen perusidea on kuitenkin selvä plagiaatti, kappaletta ei voida arvostella omana taiteellisena teoksenaan. Varsinkaan kun Timbaland ei ole edes ottanut vastuuta teostaan. Näin ollen kappaleelle ei voi antaa mitään muuta pisteytystä kuin ”täydet” nolla pistettä. Mikäli Timbaland kantaisi vastuunsa, ja olisi hankkinut lainaukselle luvan, kappale saisi pisteitä neljä. Tässä tapauksessa tekijä ja artisti saisivat kuitenkin hävetä.

Pisteet 0/5