Fantastic Four: Hopeasurffari

Elokuvat · Stara.fi

Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa valkokankaalle muokattu Ihmeneloset, eli Fantastic Four, palaa jälleen pelastamaan maailman pahuuden voimilta. Tällä kerralla ihmiskuntaa uhkaa planeetansyöjä, jonka jäljiltä planeetoista tulee kuolleita kivikasoja.

Planeetansyöjälle evästä etsii Hopeasurffari, joka valmistelee samalla planeettaa tuholaisen tuloon. Hänen hopeisen surffilautansa voimalla tuholainen suuntaa tällä kertaa meidän planeetallemme, mutta Herra Fantastinen, Näkymätön Nainen, Liekki ja Möykky käyvät taistoo pelastaakseen ihmiskunnan varmalta tuholta.

Käsikirjoituksen perusidea on siis kovin yllätyksetön, ja tarina onkin nähty eri muodoissaan jo kymmeniä kertoja myös valkokankaalla. Toteutus on kuitenkin varsin toimiva, kun nykytekniikalla nelikon kyvyistä saadaan hyvin visuaalisia.

Käsikirjoituksen laimeuden takia lopputuloksena on kuitenkin peruskauraa oleva elokuva, joka ei juuri ahaa-elämyksiä tarjoa. Elokuvan tuotesijoittelu on hoidettu häiritsevän tehokkaasti, ja esimerkiksi leffan vuorosanoja on muutettu viime hetkillä tukemaan sponsoreiden myyntiä.

Fantastic Four: Hopeasurffari on ihan mukavaa ajankulua ja action-höttöä, mutta sen enempää se ei katsojalle tarjoa. Jopa yleensä niin upea Jessica Alba tuntuu kovin väsähtäneeltä roolissaan. Tämän leffan ehtii katsoa myöhemmin vaikkapa DVD:ltä.

Genre: Scifi / toiminta

Ohjaus: Tim Story

Pääosissa: Ioan Gruffudd, Chris Evans, Jessica Alba, Michael Chiklis, Julian McMahon, Doug Jones, Kerry Washington

Ensi-ilta: 10.8.2007

Kesto: 1:33

Pisteet 3/5