Timbaland : The Way I Are

Singlet · Stara.fi

Tuottajatähti Timbaland on työstänyt viime aikoina hittejä toisensa perään lähinnä muille artisteille. Nyt hänen omalta Shock Value -albumiltaan on lohkaistu toinen singlejulkaisu The Way I Are. Miehen edellisellä singlellä vierailivat Nelly Furtado ja Justin Timberlake, ja nyt vierailijana kuullaan heleä-ääninen Keri Hilson.

Kappale on varsin toimivaa nopeabiittistä r&b-kauraa. Hyvin rullaavan biitin ja muutenkin onnistuneen soundimaailman päällä Hilsonin ääni toimii erittäin hienosti. Timbaland on jättäytynyt vokaalipuolella selvästi taka-alalle, mikä onkin ollut onnistunut valinta. Tuttuun tapaan Timbaland käyttää hyvin yksinkertaista taustaa, josta on jätetty kaikki ylimääräinen sälä suosiolla pois.

Kappaleen taustan pääteemaan on lainattu idea Salt’n’Pepa -yhtyeen Push It -kasariklassikosta, ja ajatus toimiikin varsin hyvin tässä viisussa, kun teema jää sopivasti taka-alalle. Sieltä teema vaikuttaa lähes alitajuisesti kappaleen koukkuna. Miksaus on siis toteutettu hyvin, ja tämä kappale täyttää tanssilattioita vielä pitkään.

Pisteet 4/5