Heavyjyrä Van Halen tekee paluun!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja suosituimmista heavy-yhtyeistä, Van Halen, tekee paluun alkuperäisessä kokoonpanossaan yli kahden vuosikymmenen tauon jälkeen.

Reilut parikymmentä vuotta yhtyeen jäsenet ovat käyneet katkeria riitoja, mutta nyt kiistat ovat takana, sillä yhtye oli maanantaina jälleen hyvää pataa paluukiertueensa tiedotustilaisuudessa. Toisiaan toverillisesti halailleet rokkarit ilmoittivat 25 keikkaa sisältävästä paluukiertueesta.

Yhtyeen 52-vuotias keulahahmo David Lee Roth ehti vuosikymmenten aikana tehdä välttävän soolouran ja esiintyä muiden muassa Vaasan Rantarockissa. Hänet tunnetaan kuitenkin parhaiten juuri Van Halen -yhtyeestä.

Yhtyeen Yhdysvaltojen kiertue alkaa 27. syyskuuta Pohjois-Carolinasta. Alustavissa suunnitelmissa on myös kiertue muualla maailmassa sekä uusi Van Halen -albumi. Alkuperäisen kokoonpanon edellisestä albumista on ehtinyt kulua jo huimat 14 vuotta. Yhtyeen menestyslevy 1984 julkaistiin vuonna 1983. Levyltä julkaistiin jättihitti Jump, josta on sittemmin muodostunut yksi rockmusiikin tunnetuimmista klassikoista.

David Lee Roth erosi yhtyeestä 1. huhtikuuta vuonna 1985, ja hänen tilalleen laulajaksi tuli Sammy Hagar. Roth käväisi entisen yhtyeensä kanssa studiossa vuonna 1996 äänittämässä kaksi kappaletta yhtyeen Greatest Hits -levylle. Tuolloin yhtye heitti myös yhden keikan MTV -musiikkikanavan tapahtumassa.