Harry Potter -tähden muotoja kasvatettiin digitaalisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina maailmalla on kohistu yhä yleistyvästä malli- ja mainoskuvien digitaalisesta muokkauksesta. Kuvia on toki paranneltu ja muokattu niin kauan kuin valokuvausta on harrastettu, mutta muokkaus pyritään silti yleensä salaamaan.

Keira Knightleyn ja Britney Spearsin muokatut kuvat olivat viime viikolla otsikoissa, ja niiden vanavedessä maailmalla on kaivettu esiin myös viime keväänä paljastunut Harry Potter -elokuvaan liittyvä tapaus. Elokuvan mainoskuvasta levisi nimittäin myös versio, jossa leffan nuori naistähti Emma Watson nähtiin digitaalisesti kasvatetulla rintavarustuksella. Kyseistä kuvaa käytettiin IMAX 3D -teattereiden verkkosivuilla nähdyssä kampanjassa, The Daily Mail uutisoi keväällä.

Elokuvan tuotantoyhtiö Warner Bros. julkaisi pian uutisen julkaisemisen jälkeen tiedotteen, jossa kuvan julkaisua pahoiteltiin.

– Kyseessä ei ole virallinen juliste. Ikävä kyllä väärä kuva oli vahingossa julkaistu IMAXin verkkosivustolla. Virhe korjattiin nopeasti ja kuva poistettiin sivustolta, yhtiö kirjoitti lehdistötiedotteessaan.

Sekä alkuperäinen että muokattu kuva löytyvät tästä! Lisää kuvanmuokkauksia vuosien varrelta löytyy asiaa käsittelevältä verkkosivustolta.