NBA Street Homecourt (Xbox360)

Pelit · Stara.fi

Koripallo on yksi suosituimmista konsolipelisarjoista formuloiden ja jääkiekon lisäksi. Tähän mennessä korispelit eivät ole pystyneet tavoittamaan sitä kultaista keskitietä autenttisuuden ja hauskuuden välillä, mutta NBA Street Homecourt onnistuu siinä hyvin.

Pelin nimikin kertoo, että nyt ei olla liian vakavasti liikkeellä, ja myös itse pelissä kaikki toistaa tätä sanomaa. Erityistä kiitosta ansaitsee pelin musiikkimaailma, joka on erittäin onnistunut. Toki se tärkein, eli pelattavuus, on niin ikään kunnossa. Pelin ohjaintotetus on nimittäin todella onnistunut.

Helpoimmalla vaikeustasolla pelaaminen on rentouttavaa ”aivot narikkaan” -osastoa, mutta vaikeimmalla tasolla pärjääminen vaatii jo hieman osaamista. Vastustajat eivät ole silti liian ylivoimaisia, ja sääntökirjaa on ohennettu selvästi. Kun pelikokemusta on kertynyt tarpeeksi, voi testata Trick Reminder -modea ja Gamebreaker -taisteluja, joissa kikkailu asetetaan täysin uuteen valoon.

Pelin grafiikka ei ole niin sanotusti silkkaa ilotulitusta, vaan selkeää ja ehkä jopa hieman yksinkertaista, mutta silti tarpeeksi näyttävää. Peli testattiin perinteisellä 32” ruudulla, mutta se tukee myös HD-tiloja. Nyt on ymmärretty konsolipelien perimmäinen tarkoitus, eli viihdyttävyys. NBA Street Homecourt ei ole aivan täydellinen, mutta se on hyvä.

Pisteet 4/5