Ghostbusters-tähti rattijuoppona Ruotsissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-tähti Bill Murray syyllistyi Tukholmassa varhain maanantaiaamuna erikoiseen rattijuopumukseen. Ghostbusters ja Lost In Translation -elokuvissa nähty näyttelijä ajeli nimittäin juovuksissa golfautolla.

Murray otti ajoneuvon luvatta käyttöönsä keskustassa sijaitsevan hotellinsa edestä, ja ajoi sillä julkkisten suosimaan Cafe Opera -yökerhoon. Paluumatkalla poliisi huomasi kadulla liikkuvan golf-auton ja pysäytti sen. Ruotsin lain mukaan golf-autolla saa ajaa kadulla, jos se on rekisteröity.

Murrayn syyllisyys ei ole vielä täysin varmaa, sillä näyttelijä ei suostunut poliisin puhallustestiin vedoten Yhdysvaltojen lakeihin. Tähti suostui kuitenkin verikokeeseen, jonka tulokset saadaan parin viikon sisällä. Poliisin mukaan Murray kuitenkin tuoksui vahvasti alkoholille.

Näyttelijä allekirjoitti todistuksen, jossa hän myönsi ajaneensa ajoneuvoa humalassa ja ottavansa vastuun teostaan. Allekirjoituksen jälkeen Bill Murray päästettiin vapaaksi odottamaan mahdollista tuomiotaan. Murray oli Ruotsissa osallistumassa Scandinavian Masters golf-turnaukseen.

Mikäli tulos ylittää selvästi raja-arvon, voidaan Murray tuomita jopa vankeuteen. Ruotsin poliisin mukaan odotettavissa on kuitenkin lähinnä sakkotuomio.