Tea Hiilloste

Haastattelut · Stara.fi

Kuluneen kesän suurimpiin hitteihin on lukeutunut Tea Hiillosteen esittämä Tytöt tykkää -kappale, joka on komeillut pitkään sekä singlelistan että digitaalisen latauslistan ykkösenä.

Kolikon kääntöpuolella samainen kappale on kuitenkin äänestetty myös kesän ärsyttävimmäksi kappaleeksi. Stara tapasi kappaleen esittäjän Tampereella, jossa Tea oli katsomassa nuoruuden idolinsa, Nylon Beatin, keikkaa.

– Ihan mieletöntä. Mulle tuli mieleen teinivuodet, kun olin 14 vee ja olin niiden keikalla ekan kerran. Mä oon siis ollut monilla keikoilla. Ne on ihan mahtavia, Tea hehkuttaa.

– Ihan alkuaikaan mä muistan, kun toisella oli neonvihreä ja toisella neonpinkki hame ja ne oli siinä Kiitorata -kilpailussa. Me katsottiin sitä mun parhaan ystävän kanssa ja fanitettiin alusta asti.

Kiitorata oli yksi Idols-, Popstars- ja Talent-ohjelmien edeltäjistä. Se avasi samalla osaltaan tietä uusille kyvyille Suomen musiikkimarkkinoilla. Nylon Beatin voitosta tuli mahdollisesti joitain vaikutteita myös Tean kilpailuviettiin.

– En mä tiedä, vaikka olisi jossain vaiheessa tullut. Täytyy myöntää, että jossain vaiheessa mä unohdin, että Nylon Beat oli sieltä edes tullut, että ”Ai niin nekin tuli semmoisesta kisasta”, mutta että varmaankin. Alitajuisesti ainakin.

Joku tykkää joku ei

Tean esikoisalbumi, niin ikään hittikappaleen mukaan nimetty Tytöt tykkää julkaistiin haastattelua edeltäneellä viikolla, ja haastattelupäivänä se nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan toiselle sijalle. Tean edellä oli vain Idols-voittaja Ari Koivusen Fuel For The Fire -albumi, joka teki kesän aikana ennätyksen listaykkösenä. Tea Hiilloste oli luonnollisesti innoissaan esikoislevynsä mainiosta sijoituksesta.

– Tää on ihan mahtavaa, että muutkin ovat tajunneet hyvän päälle, Tea iloitsi.

Hittikappaleet muodostavat joskus vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan. Tytöt tykkää -single onkin varsinainen malliesimerkki ihmisten viha-rakkaus-suhteesta kappaleeseen. Biisi äänestettiin kesän ärsyttävimmäksi kappaleeksi samalla kun se komeili singlelistan kärjessä. Myös Stara antoi kappaleelle murska-arvion. Ammattimaisesti asiaan suhtautuva Tea Hiilloste ei kuitenkaan ota kritiikkiä henkilökohtaisesti.

– Olen hyvillä fiiliksillä. Jotkut tykkää ja jotkut ei, ja se on elämää. Se on tosi hyvä. Ei kaikkien tarvikaan tykätä. Mä en tiedä mitään asiaa, mistä kaikki tykkäis, enkä yhtään ihmistä, josta kaikki tykkäis, Tea kertoo Staralle.

Tytöt tykkää on nyt saanut jo seuraajan, kun albumin myyntiä siivitetään toisella singlellä.

– Se on sellainen Puhu mun kädelle -niminen biisi, ja mä oon sen itse säveltänyt ja yhdessä ollaan poikien kanssa se sanoitettu. Siinä on vähän samaa kuin Tytöt tykkää -biisissä, mutta se ei ole yhtä iloinen. Tää esittää todellakin tummempaa jästipäistä Teaa. Sanat on niin kuule omasta päästä.

Jane-yhtyeestä soolouralle

Tea Hiilloste tuli alunperin tutuksi Popstars-ohjelmassa kootusta Jane -yhtyeestä, jonka taival kuitenkin päättyi aiemmin tänä vuonna mainion kakkoslevyn jälkeen. Tean mielestä Jane oli varsin hyvä koulu musiikkibisnekseen.

– Se on ollut ihan mahtavaa aikaa. Päivääkään en vaihtaisi. Mä olen oppinut ihan mielettömästi. Se on ollut sellainen musiikkikoulu minulle, ja siinä on opit käyty.

Jane -yhtyeessä oli alunperin mukana neljä jäsentä, mutta Daniela jätti yhtyeen saatuaan lapsen. Jäljelle jäänyt kolmikko on yhtyeen hajoamisesta huolimatta yhä hyviä ystäviä.

– Eeva-Leena on mun ihan paras kaveri ja Miian kanssa ollaan myöskin oltu paljon yhteyksissä. Eihän sellaista suhdetta, joka meillekin on kahden vuoden aikana syntynyt, voi unohtaa, enkä haluakaan. Molemmat tytöt ovat aivan ihania.

– Jane kaatui ihan sellaiseen, mitä kaikki aina sanoo, ja minkä kaikki aina kyseenalaistaa, mutta kasvoimme erilleen. Se on klisee, mutta totuus. Eeva-Leena valmistuu pian ekonomiksi ja Miiakin valmistuu kohta tuolta musiikin bisnes schoolista, eli fiksuja naisia.

Vihdoinkin omaa musiikkia

Popstars ja Idols-voittajat joutuvat ainakin ensimmäisellä albumillaan esittämään toisten ihmisten heille tekemiä kappaleita, jolloin omakohtaista suhdetta kappaleisiin ei juurikaan synny. Soolouransa myötä Tea pääsee nyt itse vaikuttamaan musiikkiinsa.

– Se, että tekee soololevyä, niin se on niin siistiä, kun sä teet just sitä mitä sä haluat tehdä. Saat itse tehdä biisejä, sanoittaa ja säveltää. Se on ollut mulle aina tosi tärkeää, kun olen itseäni ajatellutkin artistina, että mä saisin myös itse tehdä biisejä. Niiden laulaminen keikalla on ihan eri asia kuin laulaa jonkun muun biisejä, Tea kertoo.

Kesähitin myötä Tea on tällä hetkellä kuumaa kauppatavaraa myös keikkamarkkinoilla. Poppari tekee syksyn ja talven aikana keikkoja niin paljon kuin ehtii, mutta koulu ja työt menevät kuitenkin keikkailun edelle.

– Näyttää hyvältä, mikäli mä vaan ehdin tehdä keikkoja. Täytyy muistaa, että mulla on myös koulu, jota mä en aio lopettaa ja sit mulla on myös nuo tv-työt, jotka hieman rajoittaa. Mä teen keikkoja niin paljon kuin jaksan. Tänään mietittiin keikkamyyjän kanssa, että saattaa olla, että lentokonettakin joudutaan käyttämään.

Koulun, töiden ja keikkailun lisäksi Tea Hiilloste ehtii toki viettää myös hieman vapaa-aikaa. Silloin poppari suuntaa urheilemaan ja treenaamaan bändinsä kanssa. Myös ystäville riittää jatkossakin aikaa.

Jocka Träskbäck