Mariska sanoitti Sanin musiikkia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aikakone-yhtyeen laulajana 90-luvun puolivälissä tunnetuksi tullut Sani julkaisee ensi keskiviikkona 29. elokuuta toisen sooloalbuminsa. Pedon kynnet -levyn taustavoimissa on toiminut myös entisen Aikakone -yhtyeen jäseniä. Sävellyksistä vastaa Maki Kolehmainen, ja mukana ovat myös Alex ja Vera.

– Vuonna 2006 tapasin Makia uudemman kerran ja istahdimme alas jutustelemaan menneitä. Kysyin olisiko mahdollista tehdä jotain yhdessä, sillä ihastuin muutamiin melodioihin. Uusi levy on mahtipontisempi ja värikkäämpi kuin ensimmäinen sooloalbumini. Hyvin stemmapitoinen ja runsas, Sani kertoo.

– Laitoimme mukaan myös muutaman oman tekeleen, joita väänsimme Alexin kanssa jo ajat sitten. Vanha poppoo oli jälleen siis yhdessä. Mukaan kuvioihin astui vielä Vera, joka toi mausteeksi mukanaan muutaman hienon tekstin.

Sani on itsekin osallistunut muutaman kappaleen säveltämiseen ja sanoittamiseen. Esimerkiksi Helmiketju ja Etenen hiljaa -kappaleiden lyriikat ovat Sanin käsialaa. Hienoisena yllätyksenä tekstejä on tehnyt myös hiphop-artistina paremmin tunnettu Mariska.

Albumin julkaisupäivänä saa ensi-iltansa Hamina Bastionissa Pieni kauhukauppa -musikaali, jonka pääroolissa Sani näyttelee.