Anna Abreu : Anna Abreu

Albumit · Stara.fi

Idols-finalisti Anna Abreu yllättää positiivisesti omaa nimeään kantavalla esikoisalbumillaan. Levyn tyylilajiksi on valittu odotetusti latinohöysteinen r&b. Tällä teemalla Annan levyn suhteen ollaankin onnistuttu, ja siitä jää hyvä jälkimaku.

Aloitusraita Are You Ready ei vielä onnistu säväyttämään turhan tavanomaisena täytepalana, mutta Iwory Tower on tyylikkään rauhallinen kappale, jonka kertosäkeen melodia ansaitsee täydet pisteet. Tämän jälkeen kuultava Shame on kelpo biisi, mutta ei selvää hittimateriaalia. Samaan osaston kuuluvat myös kovin tavanomaiset Unsatisfiable ja päätösraita Everywhere I Go.

Levylle on saatu myös Annan Idols-finaalissa upeasti tulkitsema portugalinkielinen Solta-Se O Beijo, joka tuo esiin aidon latino-Annan. Lähes samaa genreä edustaa How Could You Do It, joka on Daddy Yankeen Gasolinan hengessä tehty reggaeton-kappale. Janne Huttusen ja Aikakone-yhtyeestä tutun kielimiehen Alex Ojastin työstämä latinoraita Contigo Corazon on sekin kaunis lattarislovari. Myös ensimmäinen singlelohkaisu End Of Love kuuluu albumin parhaimmistoon.

Bad Girl tuo esiin hiukan rokimman Abreun. Levyn tiukin raita ei kuitenkaan tarjoile toimivaa koukkua. Stressed Out on jo hieman tarttuvampi ja niin ikään energinen raita.

Anna Abreu on saanut aikaan hienon esikoisen, jonka musiikki ei tunnu pääosin lainkaan päälleliimatulta, kuten Idols-tähtien suhteen olisi voinut ehkä odottaa. Mukana on silti täytteenä muutama pöytälaatikkobiisi. Levyn parasta antia on Annan omintakeinen lauluklangi, jota on kuitenkin hieman suitsittu studiossa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Pisteet 4/5

Uusimmat