Justin Timberlake

Haastattelut · Stara.fi

Justin Timberlake on monipuolinen poptähti, joka pyörittää nykyisin myös omaa levy-yhtiötään. Musiikkibisneksen lisäksi Justin on mukana myös elokuvamaailmassa, jossa hänen tuorein esiintymisensä on Shrek -elokuvan äänenä. Stara tapasi popin supertähden Lontoossa.

Shrek on kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä animaatiohahmoja. Elokuvien nokkela verbaalisuus ja visuaalisuus ovat tehneet vaikutuksen sekä lapsiin että aikuisiin ja trilogian kaksi ensimmäistä osaa tuottivat ennätysajassa yli 800 miljoonan dollarin lippukassaan.

Elokuvasarjan Shrek Kolmas -nimisessä kolmannessa osassa aikuistutaan. Sadun vihreästä jättiläisestä Shrekistä (Mike Myers) tulee isä, jonka on omaksuttava elämän perusvelvollisuuksia. Shrekin on niinikään vastoin tahtoaan hyväksyttävä myös Far Far Away -valtakunnan kuninkuus, koska hänen vaimonsa prinsessa Fionan (Cameron Diaz) sammokkoisä kuningas Harold (John Cleese) on kuolemaisillaan.

Shrekin on vastaanotettava kruunu tai löydettävä valtaistuimelle sopiva vallanperijä. Shrek sekä hänen ystävänsä Aasi (Eddie Murphy) ja Saapasjalkakissa (Antonio Banderas) yrittävät löytää ja suostutella tehtävään Fionan serkun prinssi Arthurin (Justin Timberlake). Keskiaikaisen opiskelijapoika Artien näytteleminen oli Justin Timberlakelle helppo työtehtävä.

– Minulle näytettiin ensin esitettäväkseni tarkoitetun Arthurin kuvia. Kuvittelin vain, miltä hän kuulostaisi ja miten hän puhuisi. Olin sen jälkeen valmis toimintaan, Timberlake kertoo Staralle.

Viihdealan moniammattilainen

Laulajana tunnetuksi tullut Justin Timberlake on edennyt muutamassa vuodessa lupaavasti myös näyttelijänurallaan. Timberlaken näyttelijäntaidot herättivät ensimmäisen kerran huomiota vuonna 2003, kun hän vieraili amerikkalaisessa komediatelevisiosarjassa Saturday Night Live.

Timberlaken ensimmäinen elokuva Edison julkaistiin kaksi vuotta sitten vain DVD:llä. Viime vuonna ensi-iltansa saanut Alpha Dog sai sen sijaan kannustavat arvostelut, ja Timberlaken uskottiin olevan jopa toimintaelokuvan parasta antia. Timberlakella oli pieni rooli myös alkuvuonna julkaistussa draamaelokuvassa Black Snake Moan. Hänet nähdään Shrek Kolmas -elokuvan jälkeen komediaelokuvassa Southland Tales. Timberlake suhtautuu positiiviseen palautteeseensa huumorilla.

– Olen maksanut hyvistä arvosteluistani. Rahani ovat jo kuitenkin hupenemassa, Timberlake nauraa.

– Haluaisin jatkaa näyttelijänuraani, koska nautin erilaisiin henkilöhahmoihin samastumisesta ja näyttelemisestä. Tavoitteenani on jakaa aikani elokuville ja musiikille.

Ujo lapsuus

Justin Timberlake on nykyisin musiikkimaailman työllistetyimpiä ammattilaisia. Hänen laulu- ja laulunkirjoitustaitonsa ovat olleet kysyttäjä myös muiden artistien keskuudessa vuodesta 2003 lähtien, jolloin hän kirjoitti ja lauloi yhteistyössä The Black Eyed Peasin kanssa megahitin Where Is The Love.

Timberlake on työskennellyt muun muassa Nellyn, Snoop Doggin, Timbalandin ja Macy Grayn kanssa. Viime aikoina hän on työstänyt Duran Duranin ja Madonnan uusia albumeita. Myös Timberlaken syyskuussa 2006 julkaiseman FutureSex/LoveSounds -albumin ja siltä julkaistavien kappaleiden markkinointi pitävät hänet edelleenkin kiireisenä.

– Minussa on paljon musiikkia. Rakastan laulujen melodioiden ja sanoitusten työstämistä. Työskentelen myös mielelläni artistikollegojeni kanssa, koska nautin ideoiden yhdessä kehittelystä.

Memphisissä syntynyt Justin Randall Timberlake, 26, aloitti laulajanuransa osallistumalla country-lauluja esittämällä kykyjenetsintäkilpailuihin. Hänet hyväksyttiin vuonna 1993 televisiosarja The Mickey Mouse Clubin lapsinäyttelijäkaartiin. Timberlake ja televisio-ohjelmassa niinikään esiintynyt JC Chasez perustivat kaksi vuotta myöhemmin ’NSYNC-nimisen poikabändin, josta tuli yksi Amerikan kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä bändeistä.

Timberlake julkaisi debyyttisooloalbuminsa Justified vuonna 2002, ja Justinin kahta sooloalbumia on myyty maailmalla yhteensä jo yli 15 miljoonaa kappaletta. Ujosta lapsesta on tullut todellinen popin supertähti.

– Olin ujo lapsi. Aloin kuitenkin pitää esiintymisestä, kun havaitsin lauluääneni. Nautin laulamisen ja esilläolon tuottamasta huomiosta. Esiintymisestä on tullut minulle yksi kaikkein luonnollisimmista asioista, Justin kertoo.

Jouni Leinonen
Lontoo

Uusimmat