28 viikkoa myöhemmin

Elokuvat · Stara.fi

Vaarallisen raivotaudin leviämisestä kertonut 28 päivää myöhemmin saa nyt jatkoa elokuvassa 28 viikkoa myöhemmin. Taudinkantajien oletetaan kuolleen ja raivotaudin täysin tuhoamaa Lontoota aletaan asuttaa uudelleen Yhdysvaltojen armeijan tiukassa valvonnassa ja karanteenissa.

Erään talon sisuksissa on kuitenkin vielä elossa perheenäiti, joka kantaa yhä tartuntaa sairastumatta itse kuitenkaan raivotautiin. Täystuho voi olla taas ovella, jos nainen pääsee terveiden ihmisten pariin…

Elokuvan käsikirjoitus on pääosin lapsellisen ennalta-arvattava ja ponneton. Tottelemattomat lapset rikkovat sääntöjä ja saavat myös kanssaihmisensä pulaan. Tarinan paras henkilöhahmo on sivuosassa nähtävä helikopterilentäjä. Tarinassa on myös vakavia puutoksia. Esimerkiksi sotilaita on ensin parin metrin välein, mutta seuraavassa kohtauksessa ei enää missään, ja eräässä kohtauksessa viruksen kantaja lukkojen takana ja seuraavassa kuvassa vapaana.

Elokuvan on ohjannut espanjalainen Juan Carlos Fresnadillo, joka on ilmeisen mieltynyt nopeisiin kameraliikkeisiin ja niitä rasittavuuteen saakka värittävään stroboefektiin. Lopputuloksena on takuuvarma epilepsian laukaisija, joka häiritsee tavallistenkin katsojien nautintoa huomattavasti. Kuvien käyttö on välillä kuin ylipitkästä musiikkivideosta. Musiikkivalinnat ovat pääosin onnistuneita, mutta niiden soundi surkean diskanttivoittoinen. Leffan viimeistelyssä olisi kannattanut panostaa hieman enemmän äänen miksaukseen, ellei tarkoituksena ole sitten paikata juonen aukkoja kovilla ääniefekteillä.

Kokonaisuus tuntuu väkisin kasatulta jatko-osalta, joka tyytyy vain pintaraapaisuun. Siviilien ampumisen vaikeudesta olisi saanut hyvää materiaalia, mutta nyt aihe sivuutetaan sarjatulella ja kovaäänisellä musiikilla. Lopussa pohjustetaan vielä toista jatko-osaa, mutta toivottavasti rahastus päättyy tähän.

Genre: Kauhu / jännitys
Ohjaus: Juan Carlos Fresnadillo
Pääosissa: Robert Carlyle, Shahid Ahmed, Stewart Alexander, Emily Beecham, Philip Bulcock, Rose Byrne, Catherine McCormack
Ensi-ilta: 7.9.2007
Kesto: 1:40

Pisteet 1/5

Uusimmat