Haastattelussa Vanessa Hudgens

Haastattelut · Stara.fi

High School Musical -elokuvien myötä supertähdeksi noussut näyttelijä-laulaja Vanessa Hudgens nousi taannoin otsikoihin alastonvalokuvistaan syntyneen skandaalin myötä, mutta tähti itse haluaa olla hyvä roolimalli. Stara tapasi tähden Lontoossa.

Teinitähti Vanessa Hudgens on vuoden kohutuimpia näyttelijöitä. Hänen alastonvalokuvansa olivat syyskuussa internetin etsityimpiä hakuaiheita. Hudgens yllätti faninsa, kun hän myönsi väärennöksiksi epäiltyjen kuvien olevan aitoja. Nakukuvat oli otettu poikaystävä Zac Efronin iloksi.

Elokuvastudio Disneyn tuottamista koko perheen High School Musical -televisioelokuvista tuttu Vanessa Hudgens selvisi pälkähästä anteeksipyynnöllä. Disneyn edustajat päättivät muutaman viikon harkinta-ajan jälkeen palkata hänet ensi vuonna ensi-iltansa saavaan elokuvaan High School Musical 3. Hudgens suhtautuu nuorten esikuvana oloonsa vakavasti.

– Tavoitteenani on olla positiivinen roolimalli. Haluaisin olla nuorille esikuva, jota he voivat arvostaa. Vanhempani opettivat minulle moitteettomat moraalikäsitykset. Yritän olemuksellani ja käytökselläni levittää niitä eteenpäin, Hudgens mietiskelee ujonoloisesti Staralle.

– Kunnioitettavat roolimallit ovat Hollywoodissa harvassa. Ihmiset eivät tunnu enää arvostavan asiallista käytöstä. Britney ja Lindsay ovat huonoja esikuvia. Me High School Musical -elokuvien näyttelijät yritämme tuoda perinteiset elämänarvot takaisin muotiin. Me emme esimerkiksi tuhlaile aikaa discoissa bailaamiseen illasta toiseen.

Laulua ja tanssia

Harmaaseen leninkiin ja mustiin legginseihin pukeutuneen Vanessa Hudgensin olemus rentoutuu silminnähden, kun hän puhuu uudesta musikaalielokuvastaan High School Musical 2. Hän esittää naispääosassa olevaa Gabriella Montezia. Zac Efron tulkitseen miespääosassa olevan Troy Boltonin roolin.

Nykyaikaan sijoittuvat High School Musicalit kertovat East High School -nimisen koulun oppilaista. Ensimmäisessä osassa seurattiin Gabriellan ja Troyn pyrkimyksiä päästä koulunäytelmän pääosiin ja heidän romanssinsa kehitystä.

High School Musical 2:n tapahtumat keskittyvät koululaisten kesäloman tapahtumiin. Gabriellan ja Troyn sekä heidän koulukavereidensa kesäleirisuunnitelmat muuttuvat, kun Ashley Tisdalen näyttelemä Sharpay Evans ja Lucas Grabeelin esittämä Ryan Evans järjestävät ystävilleen kesätyöpaikat vanhempiensa terveyskylpylässä. Koululaiset valmistautuvat töidensä ohessa kylpylän vuotuiseen musikaalitapahtumaan. Juonitteleva Sharpay yrittää myös rikkoa Gabriellan ja Troyn seurustelusuhteen.

High School Musical 2 on edeltäjäänsäkin vauhdikkaampi elokuva. Näyttävät laulu- ja tanssikohtaukset ovat jälleen pääasioita. High School Musicalit muistuttavat minua Grease-elokuvasta. Niissä on samanlaista hyvän olon tunnelmaa. Vaikka High School Musical 2 on hauska viihde-elokuva, siinä on opettava ja ajatuksia herättävä sanoma, Vanessa kertoo Staralle.

– Gabriella on koulunsa mallioppilaita. Minun oli helppoa näytellä häntä, koska samastun häneen monin tavoin. Minäkin olin kouluaikoinani innokas oppilas. Vaikka hyvät arvosanat kannustivat lukemaan kokeisiin, uusien asioiden oppiminen motivoi opiskeluani kaikkein eniten.

Itsestäänselvä näyttelijänura

Salinasissa, Kaliforniassa syntynyt Vanessa Anne Hudgens, 18, oli kahdeksanvuotias koululainen, kun hän esiintyi ensimmäisiä kertoja paikallisen teatterin musikaalinäytelmissä. Kun Hudgens alkoi saada kiinnityksiä televisiomainoksiin, hänen perheensä muutti Los Angelesiin. Hudgens on näytellyt vierailevana näyttelijänä useissa televisiosarjoissa.

Hän on näytellyt myös elokuvissa Thirteen ja Thunderbirds. Hudgens esitti läpimurtoroolinsa Amerikassa tammikuussa 2006 ensi-iltansa Disneyn televisiokanavalla saaneessa High School Musicalissa. Elokuvasarjan kolmas osa valmistuu elokuvateatterilevitykseen ensi syksynä.

– Näyttelijän ja laulajan ura on ollut minulle lapsuudestani lähtien itsestään selvä valinta. Vanhempani ovat tukeneet minun ja pikkusiskoni Stellan näyttelijähaaveita kaikin mahdollisin tavoin. He ovat jopa kannustaneet, kun esiintymiskoe on mennyt huonosti.

– Urani on kehittynyt toiveideni ja suunnitelmieni mukaisesti. Televisiomainokset vahvistavat itseluottamusta. Televisiosarjoissa näytteleminen kehittää ammattitaitoa. Olisi hienoa, jos kolmas High School Musical -elokuva tekisi minusta elokuvatähden, Vanessa kertoo Staralle.

Vanessa Hudgens suunnittelee jatkavansa myös laulajanuraansa. Molempien High School Musical -elokuvien soundtrack-albumeilla laulanut näyttelijä julkaisi debyyttisooloalbuminsa V syksyllä 2006. Hudgens haluaisi hioa etenkin laulunkirjoitustaitojaan.

– Minulla on lukuisia laulunkirjoitusideoita. Elämänkokemukseni inspiroivat sanoituksiani. Haluaisin kirjoittaa lauluja esimerkiksi lapsuuteni aikaisista elokuvatähtihaaveista. Nykyinen elämäni Hollywoodissa voisi olla useankin kappaleen aiheena. Minusta voisi tulla laulujeni ansiosta entistäkin parempi roolimalli.

Jouni Leinonen

Lontoo