Nika : Sanot vaan

Singlet · Stara.fi

Suomessa tuotetaan vielä nykyisinkin aivan liian vähän naisten esittämää r&b-musiikkia. Nyt tilannetta tulee paikkaamaan uusi 22-vuotias tuttavuus nimeltä Nika. Tuttavuus alkaakin varsin valoisissa merkeissä.

Nikan debyyttisingle Sanot vaan on alusta loppuun hieno veto. Erityisesti kappaleen kertosäe tarttuu jo ensikuulemalta, ja tunne vain voimistuu kuuntelukertojen myötä. Kertsiin johtava bridge ei ole kaksinen, mutta onneksi kertosäe korjaa tilanteen.

Soundipuolella fiilis on loppuun saakka hiottua ja kaikki palaset ovat kohdallaan. Heti alusta biisin skittatausta kolahtaa hyvin, ja väliosissa kuultava lyhyt piano ja sen pehmeän jykevä soundi ovat todella upeita. Kappaleen yleissoundi on kuitenkin jäänyt ehkä hieman turhan ohueksi, sillä tumma massa olisi tuonut lisää ”amerikkaa” biisiin. Nyt onkin luultavasti ollut tarkoituksena hakea juuri niin sanottua radioystävällistä kevyttä soundia.

Nikan falsetissa vedettävä gospel-väliosa särähtää korvaan biisin heikoimpana lenkkinä, ja sen tilalle olisi voinut kehittää jotain aivan muuta. Muuten neitokaisen laulusoundi on ihan ok, vaikkakaan ei mitenkään erikoinen. Nika on tehnyt hienon debyytin, ja esikoisalbumia voidaan nyt odottaa lähes vesi kielellä.

Pisteet 4/5