ABBA-yhtyelle oma museo Ruotsiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikkien aikojen menestyksekkäin ruotsalaisyhtye ABBA saa oman museon Tukholmaan. Bändin ympärille rakennettava museo avaa ovensa kesäkuussa 2009, uutistoimisto AP uutisoi.

Tiloissa on tarkoitus esitellä menestysyhtyeen taivalta 1970-luvulta aina 1980-luvulla tapahtuneeseen hajoamiseen saakka. Yhtyeen jäsenet Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog ja Anni-Frid Reuss eivät ole mukana projektissa, mutta ovat toki lahjoittaneet näyttelyyn esimerkiksi esiintymisasujaan.

Tulevan museon erikoisuuksina voidaan pitää tanssilattiaa ja levytysstudiota, joissa kävijä pääsee aitoon ABBA-tunnelmaan. Mukana on tietenkin myös karaokemahdollisuus, jossa fanit voivat esittää oman tulkintansa suosikkiyhtyeensä tuotannosta.

ABBA on myynyt urallaan uskomattomat 370 miljoonaa albumia. Määrä kasvaa yhä edelleen miljoonilla vuodessa, vaikka yhtyee on esiintynyt viimeisen kerran vuonna 1982.