F1-tähti Lewis Hamiltonille kuukauden ajokielto Ranskassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi formulaviihteen, eli autourheilun, tunnetuimmista tähdistä on tällä hetkellä brittikuljettaja Lewis Hamilton. Hänen raskas kaasujalkansa on nyt johtanut ajokieltoon.

Kimi Räikkösen taakse mestaruustaistossa jäänyt tähtikuljettaja jäi nimittäin Ranskassa kiinni hurjasta ylinopeudesta ja menetti ajo-oikeutensa maassa, Yahoo News kertoo. Ranskan poliisi vahvisti eilen, että 22-vuotias kuljettaja jäi kiinni ajaessaan Mersullaan 196 kilometrin tuntivauhtia Laonin kaupungin liepeillä sijaitsevalla moottoritiellä. Tieosuudella oli 140 kilometrin rajoitus.

– Hän myönsi rikkeensä ja oli hyvin ystävällinen. Kyse oli tieosuudesta, jota käyttävät usein ulkomaalaiset, joilla on taipumus ylinopeuteen, poliisista kerrottiin.

Hamilton oli perustellut ylinopeuttaan sillä, että tiellä oli tuolloin hyvin vähän liikennettä. Ajokiellon lisäksi Lewis Hamilton sai 600 euron sakot, ja hänen tulee palata Laonissa käytävään oikeudenkäyntiin tammikuussa. Myös hänen autonsa takavarikoitiin, mutta Hamiltonin ystävä kävi noutamassa sen.