Hobitit palaavat valkokankaalle kahdella elokuvalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyksekkäästä Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogiasta tunnettu Peter Jackson on sopinut tekevänsä kaksi elokuvaa hobitteista. Kyseessä on tarina, joka perustuu J.R.R. Tolkienin maineikkaaseen The Hobbit -kirjaan.

Kyseisen kirjan muokkaamisesta valkokankaalle huhuttiin jo Taru Sormusten Herrasta -elokuvien aikaan, mutta projektin toteuttaminen vahvistettiin vasta tiistaina New Line Cinema ja Metro-Goldwyn-Mayer -studioiden lehdistötilaisuudessa. Projektista on tosin väännetty peistä jo kuukausien ajan, kun New Line ja Jackson ovat kiistelleet raha-asioista.

Peter Jackson ei kuitenkaan tule ohjaamaan elokuvia, sillä hän ja Fran Walsh toimivat leffojen vastaavina tuottajina. Jacksonin mukaan hänellä ei ole aikaa ohjata elokuvia, joiden ensi-illat nähdään vuosina 2010 ja 2011. Ohjaajaa ja käsikirjoittajaa ei ole vielä kiinnitetty.

Elokuvat kuvataan samalla kertaa Uudessa-Seelannissa, ja kuvausten on määrä alkaa vuonna 2009. Leffojen budjetiksi on määritelty 150 – 200 miljoonaa dollaria. Elokuvan tuotantoa seurataan jatkossa myös tekijöiden blogissa, joka löytyy osoitteesta www.thehobbitblog.com.