Leona Lewis : Bleeding Love

Singlet · Stara.fi

Idols-tyylisestä X-Factor -kykyjenetsintäohjelmasta julkisuuteen noussut Leona Lewis on rikkonut Britannian myyntiennätyksiä. Tähden toinen single Bleeding Love on maassa vuoden 2007 myydyin single ja tuore albumi on kaikkien aikojen nopeimmin myynyt esikoisalbumi.

Kappale on siis muodostunut Britanniassa superhitiksi, mutta suomalaisittain se ei tarjoa juuri perinteistä radiohittiä enempää. Biisin rikottu basarisoundi on toki erittäin tyylikäs, ja sellaisena toimiva irtiotto kevyen popin genressä. Myös taustan kilkatukset tuovat yleissoundiin mukavan lisän.

Varsinainen koukku löytyy yksinkertaisesta, mutta toimivasta kertosäkeestä. Tosin useiden kuuntelukertojen jälkeen yksinkertaisuus alkaa jo hieman ärsyttää. Leona Lewisin lauluääni on mukavan rosoinen, mutta se ei kuitenkaan taivu tinaturnermaiseen rosoon. Kultainen keskitie toimiikin tässä tapauksessa mukavasti.

Kokonaisuutena kappale on varma radiohitti, mutta tuskin albumi ainakaan tämän singlen perusteella muodostuu kovin suureksi menestykseksi Suomessa. Seuraavaa singleä odotellessa…

Pisteet 4/5