Kansa vaatii bändikeikkoja aikaisemmaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Iskelmäartistit ovat jo vuosien ajan vaatineet keikkojensa aikaistamista, sillä varsinkin arki-iltaisin liian myöhäiset keikka-ajat ovat muodostuneet ongelmaksi työssäkäyville asiakkaille.

Nyt viihdelehti Staran kyselyssä myös nuoremmat musiikin kuluttajat vaativat keikkoja selvästi nykyistä aikaisemmaksi.

Tällä hetkellä normaali klubikeikka alkaa 23.00 – 01.00 välillä, mutta usein aloitusaika venähtää jopa yli tunnin seuraavan vuorokauden puolelle. Reilun tunnin mittaisen keikan jälkeen katsoja pääsee siis poistumaan vasta kahden jälkeen. Yleisesti uskotaan, että keikkojen aloitusaikaa venytetään, jotta konserttipaikkojen ravintoloitsijat saavat lisämyyntiä keikkaa odottavilta asiakkailta.

Staran kyselyssä kolmeltatuhannelta lukijalta tiedusteltiin keikkojen parasta alkamisaikaa. Peräti 83 prosenttia vastanneista haluaisi keikkojen alkavan viimeistään iltakymmeneltä, eli selvästi nykyistä aikaisemmin. 28 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että paras keikka-aika olisi jo kahdeksalta. Kello yhdeksän ja kymmenen saivat lähes yhtä paljon kannatusta.

Puoliltaöin tai sen jälkeen keikkojen halusi alkavan vain seitsemän prosenttia vastanneista, joten nykyisen käytännön ja yleisön toiveiden välillä on todella suuri ero. Viime viikolla esimerkiksi Tavastia ja Semifinal ilmoittivat aikaistavansa keikkansa siten, että esiintyjä nousee arki-iltaisin lavalle viimeistään kello 21.30.