Harry Potter -kirjailija harkitsi itsemurhaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyksekkäimpiin kirjailijoihin lukeutuva JK Rowling on paljastanut harkinneensa itsemurhaa ensimmäisen avioliittonsa avioeroa seuranneen masennuksen aikana.

Köyhä yksinhuoltaja Rowling oli tuolloin eronnut portugalilaisesta toimittajasta Jorge Arantesista. Harry Potter -kirjasarjan luoja kertoi Edinburghin yliopiston koululehden haastattelussa saaneensa itsetuhoisten ajatusten takia tuolloin myös terapiaa.

– Olosuhteet olivat huonot ja minä romahdin. Tyttäreni sai minut kuitenkin toisiin ajatuksiin. Hän sai minut jaloilleni ja ajattelin, ettei hän voi varttua siten, että minä olen huonossa kunnossa, Rowling kertoi.

– Tarkoitan nyt siis itsetuhoisia ajatuksia, enkä ”olen hieman onneton” -ajatuksia. Kahden viikon kuluttua sain puhelun tukihenkilöltäni, ja hän pelasti minut.

JK Rowling kertoi samalla, ettei ole koskaan hävennyt masennustaan, koska siinä ei ole mitään hävettävää. Hän on sen sijaan ylpeä, että selvisi tilanteesta. Masennuksen myötä Rowling saikin ajatuksen monista Harry Potter -sarjan hahmoista, jotka päätyivät kirjaksi vuonna 1996.