Wentworth Miller

Haastattelut · Stara.fi

Stara tapasi suositun Pako-televisiosarjan päätähden Yhdysvalloissa. Wentworth Miller kertoo haastattelussa sarjan kolmannesta tuotantokaudesta.

Toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa Michael tunnustaa murhan, jotta hän voisi pelastaa Saran. Michael viedään panamalaiseen korkean riskin vankilaan. Uusi tilanne, jossa Michael on vankilassa ja hänen veljensä Lincoln vapaana, asettaa sarjan taas intensiiviseen nosteeseen.

– Tuntuu kuin sarja palaisi takaisin juurilleen. Monimutkaiseen, intensiiviseen ja painostavaan Pakoon, johon ihmiset aikoinaan ihastuivat, Wentworth Miller kertoo Staralle.

– Uskon, että kaikki odottavat innoissaan uutta tilannetta ja uutta vankilaa, odotukset ovat myös kovat Saran ja Michaelin välien edistymisen suhteen. Valtion salaliitto on edelleen olemassa taustalla, ja siinä tarinassa on vielä paljon kerrottavaa.

– Ensimmäisessä tuotantokaudessa Michaelin parhaita puolia oli nokkeluus. Toisessa pääsin keskittymään roolihahmon pehmeämpiin puoliin. Kaipasin kuitenkin sitä MacGyver-tyyppistä asennetta, joka Michaelilla oli aiemmin ja olen iloinen, että kaudella kolme näemme taas enemmän sitä.

Veljesten roolit vaihtuvat

Kolmannessa tuotantokaudessa veljesten roolit vaihtuvat. Lincoln työskentelee saadakseen Michaelin vapautettua vankilasta. Michael on aina ollut veljeksistä se, jolla on suunnitelma. Nyt Michael löytää itsensä tilanteesta, jossa hänellä ei ole suunnitelmaa. Wentworth kuvailee roolihahmonsa sisäistä taistelua mielenkiintoiseksi.

– Seuraan hahmon kehitystä miettien kuinka pitkälle hyvä mies voi kulkea rajasta, jossa hän muuttuu pahaksi. Michael taistelee henkisesti ”Ehkä kuulunkin vankilaan, koska niin monet ovat loukkaantuneet koettaessani pelastaa veljeäni. Kannattaako enää edes paeta?” -ajatuksen kanssa. Tämä nostaa panoksia hänelle ja tekee tarinasta huomattavasti jännittävämmän, Miller pohtii.

Toistaiseksi Wenthwortilla ei ole tietoa kauanko Michael viettää vankilassa. Hän kertoi Staralle, että televisiokanava on innoissaan uudesta vankilasta ja etenkin sen elokuvallisesta fiiliksestä.

Uusien henkilöhahmojen mukaan tuominen saattaa pitää meidät vankilassa pidempään kuin uskoimmekaan, Wenthwort epäilee. Michaelin ammatillinen tausta insinöörinä auttaa häntä eteenpäin vankilan sisäisessä hierarkiassa. Hajoamispisteessä oleva vankila kaipaa kovasti kunnostusta.

Sarjan suosio ei tullut yllätyksenä

Pako-sarjan kolmas tuotantokausi on kuvattu Panaman sijaan Dallasissa. Ilmastollisesti lämpimämmät olosuhteet tuovat sarjaan hikisiä sävyjä.

– Aiemmin Fox Riverin vankilaan, Chicagoon, sijoittunut sarja henki tuolloin pohjoisempaa, kylmempää tunnetta. Paljon sinisiä ja harmaita värisävyjä. Nyt Sonan vankilassa Panamassa sävyt ovat ruskeita ja punaisia. Uusina hahmoina sarjaan tuodaan näyttelijät Robert Wisdom, Jodi Lyn O’Keefe ja Chris Vance, Miller kertoo.

– Australialainen Chris Vance esittää hahmoa nimeltä Whistler, jonka Michael tapaa vankilassa. Hänellä saattaa olla jotakin tekemistä ”yhtiön” kanssa. Sen yhtiön, joka suunnitteli salaliiton, joka aiheutti Michaelin vangitsemisen. Paino kuitenkin sanalla, saattaa, Wenthwort myhäilee.

Michaelin ja Saran suhde oli kovalla koetuksella toisen tuotantokauden lopussa, kun pari väisteli luoteja. Michael tasoitti tilit Saran kanssa ottaessaan syyn murhasta niskoilleen. Taustalla häämöttää kuitenkin aina tieto Michaelin epäsuorasta osuudesta Saran isän kohtaloon. Parin tarina ei ole kuitenkaan ohi, tähti kertoo Staralle.

– Uskomme sarjan tekijöiden kanssa, että ihmiset kaipaavat asioiden loppuun saattamista. Tämä pätee myös televisioon. Tohtori Tancredi on vahvasti mukana tuotantokaudella kolme.

Yhden lyhyen tuotantokauden minisarjaksi alunperin tarkoitettu televisiosarja on saanut siis jo kaksi lisäkautta. Sarjan saama suuri suosio ei tullut Millerille yllätyksenä.

– Tiesin jo alusta alkaen, että Pakoa kuvataan vielä pitkään. Sarjan käsikirjoittajat ovat onnistuneet luomaan juonen, joka elää vielä pitkään. Emme jätä avoimia kysymyksiä, kuten monet muut sarjat. Näyttelijöiden tehtävänä on pitää hahmot inhimillisinä kovissa olosuhteissa, Miller toteaa haastattelun lopuksi.

Pauliina Hepola

Los Angeles