Valvomo : Toivo

Albumit · Stara.fi

Toissakesänä suomalaisia sankoin joukoin tanssittanut Valvomo -yhtyeen Mikä kesä -hitti nosti yhtyeen kertaheitolla yleiseen tunnettuuteen. Nyt tanssipunk-tyyliseksi yhtyeeksi ilmoittautunut yhtye julkaisee toisen albuminsa nimeltä Toivo.

Kantaaottava ja yhteiskunnallista systeemiä ruoskiva yhtye musisoi nyt samoilla linjoilla kuin esikoisellaan, eli tiukka ja hyvin rullaava ska-ote on edelleen Valvomon soundin punaisena lankana.

Albumin perussoundin voisi kiteyttää yhteen sanaan: Kesä. Levyn yleinen tyylilaji toimii nimittäin hienosti kuumina kesäpäivinä. Erityisesti levyn biiseistä tulevat positiivisesti esiin hyvin rullaava Ei ne kuule, jonka kertosäkeessä on hieman koukkuakin, sekä mukava poprallatus Matkaan. Singlenäkin muistaakseni julkaistu Soo Soo ei sen sijaan kuulu levyn parhaimmistoon.

Valvomo jatkaa siis toisella albumillaan tutulla linjallaan, mutta varsinaisia hittilekoja levyltä ei taida olla tulossa. Tuskin sellainen olisikaan edes yhtyeen suunnitelmissa. Kokonaisuutena levy sopii kuitenkin hienosti kesäiseksi ska-reggae-pop-osaston taustamusiikiksi vaikkapa rannalle tai karvanoppaescorteihin.

Pisteet 3/5