GTA IV tuotti puoli miljardia viikossa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime tiistaina julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan tuorein osa on tuottanut jo ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria, eli noin 330 miljoonaa euroa, peliyhtiö Rockstar ilmoitti keskiviikkona.

Kappalemäärällisesti GTA IV -peliä myytiin viikossa noin kuusi miljoonaa kappaletta, ja heti julkaisupäivänä suosikkipelin hankki 3,6 miljoonaa pelaajaa. Pelkästään avauspäivän myynti oli siten noin 360 miljoonaa dollaria.

Pelin tuotantokulut ovat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria. Summat ovat viihdemaailmassa täysin osaa sarjaansa, sillä esimerkiksi elokuvamaailmassa näin nopeat tuottoluvut ovat yleensä vain haaveita.

Pelin suosion myötä se on saanut myös huomattavasti kritiikkiä runsaan väkivaltaisuutensa takia. GTA-pelisarjan aikaisemmat osat ovat joutuneet kukin vuorollaan samalaisen kohun kohteeksi.