Kohupeli jatkaa pelilistan kärjessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ennätyksiä jo julkaisuviikollaan rikkonut Grand Theft auto IV, eli GTA IV, jatkaa Suomen virallisen FIGMA-pelilistan kärkipaikalla. Kahden viikon välein julkaistavan myyntilistan kärjessä on tapahtunut muutenkin varsin vähän muutoksia.

Listakakkosena jatkaa Nintendo Wiin kuntoilupeli Wii Fit ja kolmannelle sijalle on noussut pari sijaa NHL08. Kärkikolmikon ulkopuolella neljänneksi on pudonnut yhden sijan niin ikään Nintendo Wiin Mario Kart ja viidenneksi Guitar Hero III: Legends Of Rock.

GTA IV on aiheuttanut jo vuosia kohua ylitsepursuavalla väkivaltaisuudellaan ja sisältämällään seksillä. Alle 18-vuotiailta kielletty peli on tehnyt kuitenkin kauppansa pelimyymälöissä ympäri maailmaan.

Suomen virallinen pelilista on Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä. Listaan kootaan Suomen myydyimmät PC- ja konsolipelit omina listoinaan sekä eri peliformaattien yhdistetty lista.