Ohjaaja Sydney Pollack menehtyi syöpään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas elokuvaohjaaja ja Oscar-voittaja Sydney Pollack on kuollut kotonaan Los Angelesissa. Myös tuottajana ja näyttelijänä toiminut Pollack menehtyi 73-vuotiaana syöpään.

Pollack tunnettiin parhaiten menestyselokuvastaan Minun Afrikkani, joka kahmi vuonna 1985 peräti seitsemän Oscar-pystiä, mukaanlukien parhaan elokuvan ja ohjauksen palkinnot. Hänen viimeinen ohjauksensa oli vuonna 2005 ensi-iltansa saanut Tulkki, jonka pääosassa nähdään Nicole Kidman.

Viime aikoina Pollack kunnostautui myös kameran edessä näyttelijänä. Hän tähditti muiden muassa vuoden 1999 Eyes Wide Shut -elokuvaa sekä viime vuonna ensi-iltansa saanutta Michael Clayton -elokuvaa. Lisäksi hänet nähtiin myös Entourage ja Sopranos-televisiosarjoissa.

Pollack nähdään valkokankaalla myös postuumisti, sillä hänen viimeiseksi näyttelijänroolikseen jäi Rakastunut bestman -elokuva, joka saa ensi-iltansa Suomessa tällä viikolla.