Coldplay kiertueelle – Suomi jää väliin?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu brittiyhtye Coldplay julkaisee 13. kesäkuuta uuden Viva La Vida -albuminsa ja suuntaa levyn tiimoilta syksyllä myös samannimiselle euroopankiertueelle. Eilen julkistetun keikkakalenterin mukaan yhtye jättää Suomen väliin.

Kiertue pysähtyy näillä kulmilla pari kertaa, Tukholmassa 18. syyskuuta ja Oslossa 19. syyskuuta, mutta Suomeen saakka turnee ei yllä. Myös nykyisin kovasti suosittu keikkapaikka Tallinna on jäänyt pois kalenterista. Toisaalta ennen ja jälkeen Tukholman ja Oslon konsertteja on vielä vapaita päiviä, joten kalenteriin mahtuu vielä hyvinkin konsertti Helsingissä.

Ennen Strasbourgista alkavaa kiertuettaan Coldplay soittaa kaksi ilmaiskonserttia, toisen Lontoon Brixton Academyssa 16. kesäkuuta ja toisen New Yorkin Madison Square Gardenissa 23. kesäkuuta.

Viva La Vida -albumin on tuottanut legendaarinen Brian Eno yhdessä Markus Dravsin kanssa. Levyn ensimmäisen singlen Violet Hill pystyi äskettäin viikon ajan lataamaan ilmaiseksi bändin kotisivulta. Latauksia kertyi yli 2 miljoonaa.