Studion tulipalo tuhosi myös elokuvahistoriaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntai-iltana Universal Studiosin alueella raivonneen jättimäisen tulipalon tuhoja on tänään päästy tutkimaan. Nyt on selvinnyt, että tulimeri vei mukanaan myös arvokasta elokuvahistoriaa tuhoamalla suuren määrän video- ja filmiarkistoa.

Lisäksi tuhoutui myös muiden muassa King Kong -elokuviin liittyvä näyttely ja Paluu tulevaisuuteen -elokuvan tarpeistoa ja lavasteita. Studion johdon mukaan palanut video- ja filmiarkisto on korvattavissa, koska kaikesta materiaalista on kaksi kopiota, joita säilytetään eri paikoissa, Access Hollywood uutisoi.

Palon syttymissyy on vielä epäselvä. Sen aiheuttamat tuhot nousevat useisiin miljooniin dollareihin. Edellisen kerran Universal Studiosilla riehui tulipalo vuonna 1990, ja silloin tuli aiheutti 50 miljoonan dollarin vahingot.