Universal Studioiden tulipalo saatu hallintaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Hollywoodissa Universal Studioilla riehunut raju tulipalo on saatu hallintaan. Tulipalon lisäksi alueella nähtiin räjähdyksiä, sillä alueella säilytyksessä olleet propaanipullot räjähtivät tulipalon vaikutuksesta.

Paloa sammuttamassa oli vielä useita tunteja palon syttymisen jälkeen noin 400 palomiestä. Tulipalo Hollywoodin maineikkailla elokuvastudioilla alkoi sunnuntaina aamuyöllä noin kello 04:30 paikallista aikaa. Tulipalo ei tämän hetkisten tietojen mukaan tuhonnut mitään korvaamatonta, eikä vienyt ihmishenkiä.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan palossa tuhoutui yhteensä viisi lavastekokonaisuutta. Muun muassa New Yorkia esittänyt lavaste tuhoutui palossa täysin. Palon kerrotaan alkaneen kyseisen lavasteen lähettyviltä.

Palossa tuhoutui lisäksi rakennus, jossa sijaitsi videoarkisto. Tulipalo vahingoitti noin 40.000 – 50.000 arkistossa ollutta videota. Kyseisistä videoista on kuitenkin saatavilla varakopiot. Päinvastaisista huhuista huolimatta Täydelliset naiset -hittisarjan lavasteet säästyivät tulipalosta vahingoittumattomina. Lavasteiden tuhoutuminen olisi tietänyt sarjan tekoon huomattavaa taukoa.

Tulipalo ei uhkaa Universal Studioilla järjestettävää MTV Movie Awards -gaalaa. Rakennus, jossa gaala on tarkoitus järjestää säästyi palolta. Tulipalo oli Universal Studioilla jo toinen, sillä vuonna 1990 alueella riehui palo, joka aiheutti tuolloin noin 50 miljoonan dollarin vahingot. Sunnuntaisen palon vahinkojen määrää ei ole vielä ilmoitettu rahassa.