Studion jättipalo sai alkunsa katulavasteesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntaina Los Angelesissa Universal Studioilla riehuneen tulipalon syy on selvinnyt. Yli 12 tuntia raivonnut jättipalo syttyi tutkimusten mukaan vahingossa New Yorkin katuja esittäneestä lavasteesta, jota oltiin korjaamassa.

Tulipalo sai ilmeisesti alkunsa kaasukäyttöisen lämmittimen vaikutuksesta, FoxNews-julkaisu kertoo. Palon syttymisalueella oli käytetty kaasukäyttöistä lämmitintä, jolla kiinnitettiin kattomateriaaleja New York-lavasteeseen. Kyseisen työtekniikan vuoksi lavastetta korjanneet työntekijät oli ohjeistettu tarkkailemaan lavastetta mahdollisen tulipalon vuoksi.

Lopeteltuaan katon korjaamisen sunnuntaina aamuyöllä työntekijät olivat tarkkailleet tunnin verran lavastetta mahdollisen tulipalon varalta, mutta he eivät tuolloin olleet havainneet mitään merkkejä tulipalosta. Työntekijät lähtivät paikalta pitämään taukoaan kello 04:00 aamuyöllä paikallista aikaa. Vartija huomasi palon kello 04:43.

Tutkimusten mukaan tulipaloon ei liity tahallisuutta. Palossa täysin tuhoutunutta New Yorkin lavastetta käytettiin muun muassa Transformers-elokuvan taistelukohtauksen areenana. Kyseinen lavaste tullaan kuitenkin rakentamaan uudelleen. New Yorkia esittänyt lavaste tuhoutui myös Universal Studiolla vuonna 1990 riehuneessa palossa. Tuolloin kyseessä oli tuhopoltto ja lavasteen uudelleenrakennus kesti kolme kuukautta.