Manhattan Transfer joulukuussa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin lukeutuva lauluyhtye Manhattan Transfer saapuu konsertoimaan Suomeen joulukuussa. Yhtye esiintyy Helsingin Finlandia-talon joulukonsertissa sunnuntaina 7. joulukuuta.

Manhattan Transferin joulukonsertit ovat olleet valtaisia menestyksiä ympäri maailman. Yhtye on myös julkaissut hiljattain joululevyn sekä DVD-kokoelman.

Manhattan Transfer sai alkunsa vuonna 1972, kun taksikuskina ja myyntimiehenä pitkään työskennellyt Tim Hauser päätti toteuttaa haaveensa omasta lauluyhtyeestä. Hauser oli jo aiemmin esiintynyt eri kokoonpanoissa työnsä lomassa, mutta tavattuaan Laurel Massen sekä Alan Paulin ja Janis Siegelin, oli unelma viimein toteutuva.

Syntyi Manhattan Transfer, josta tuli sittemmin kaikkein aikojen legendaarisen ja tunnetuin ja lauluyhtye. Laurel Masse jätti yhtyeen soolouransa vuoksi vuonna 1978. Tilalle tuli nuori laulaja ja näyttelijä Cheryl Bentyne. Vuonna 1981 Manhattan Transfer teki musiikkihistoriaa saadessaan ensimmäisenä yhtyeenä maailmassa samalla kertaa Grammy-palkinnon sekä pop- että jazzkategoriassa.

Vaikka yhtye olikin jo varsin tunnettu 1980-luvulla, pidetään vasta vuonna 1985 ilmestynyttä Vocalese-albumia sen todellisena läpimurtona. Albumi sai kaikkiaan 12 Grammy-ehdokkuutta, mikä nosti sen Michael Jacksonin Thriller-albumin rinnalle kaikkien aikojen eniten ehdokkuuksia saaneena yksittäisenä äänitteenä.

Miljoonia levyjä myyneen ja yli 25 albumia urallaan julkaisseen Manhattan Transferin tunnetuimpia hittejä ovat Birdland, A Boy From New York City, Route 66, Until I Met You, Twilight Zone ja Why Not. Yhtyeen viimeisimmät julkaisut ovat vuoden 2006 lopulla ilmestynyt An Acapella Christmas -joululevy sekä The Symphony Sessions –albumi, jossa Manhattan Transfer esiintyy oman yhtyeensä ja sinfoniaorkesterin säestyksellä.

Manhattan Transferin vaihteleva ohjelmisto kattaa niin jazzin, rytmibluesin, doowopin, swingin, brasilialaismusiikin kuin rokinkin, sillä Manhattan Transfer ei ole missään uransa vaiheessa halunnut leimautua vain yhden musiikkityylin esittäjäksi.