Sinkkuelämää katsonut jo 57.000 ihmistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina ensi-iltansa saanut Sex and the City – Sinkkuelämää keräsi heti ensimmäisenä viikonloppunaan 51.414 katsojaa. Useat elokuvan näytöksistä olivat täynnä viimeistä penkkiä myöden. Ennakkonäytökset mukaanlukien elokuvan on nähnyt jo 56 .700 katsojaa.

– Sinkkuelämää rikkoi kertaheitolla kaksi ennätystä: se teki lipputuloissa vuoden 2008 parhaan avaustuloksen päihittäen jopa Indiana Jonesin ja oli samalla Suomen kaikkien aikojen paras kesäkuun avaustulos. Tämä todistaa selvästi, että kun elokuva on riittävän kiinnostava, se vetää yleisön saleihin kesähelteistä huolimatta myös Suomessa, Timo Räisänen FS Filmistä kommentoi.

Yhdysvalloissa elokuva sai ensi-iltansa 30. toukokuuta ja valloitti myös siellä katsojatilaston ykkössijan 56 miljoonan dollarin tuloksellaan.

Sex and the City – Sinkkuelämää -elokuvan pääosissa nähdään tv-sarjan päätähdet Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon ja Kristin Davis. Elokuvassa on mukana myös sarjasta tuttuja miesnäyttelijöitä, kuten Chris Noth, David Eigenberg, Evan Handler ja Jason Lewis.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Sinkkuelämää-sarjan kehittäjä ja vastaava tuottaja Michael Patrick King. King on ohjannut ja käsikirjoittanut myös tv-sarjan jaksoja. Elokuvan pukusuunnittelusta vastaa palkittu muotisuunnittelija Patricia Field, jonka ura lähti räjähdysmäiseen nousuun Sinkkuelämää-sarjan myötä.