American Idol -ohjelmalta vaaditaan korvauksia oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa esitettävän Idols-ohjelman alkuperäisversion tuotantoyhtiö on haastettu oikeuteen American Idol -ohjelman uusintojen takia. Amerikkalainen muusikkojen liitto väittää jäseniensä saaneen ohjelmasta liian vähän palkkaa.

Liitto suuttui siitä, että ohjelman musiikkiosuudet nauhoitettiin uudelleen ohjelman uusintoja varten. The American Federation of Musicians jätti kanteensa losangelesilaiselle tuomioistuimelle torstaina. Siinä liitto syyttää tuotantoyhtiötä ja alihankkijaa Tic Tock Productions Inc. -yhtiötä sopimusrikkomuksesta.

Sopimuksen mukaan muusikkojen tulisi saada tuloja myös ohjelman uusinnoista. Vuonna 2007 American Idol Rewind -ohjelmasta leikattiin kuitenkin pois alkuperäiset musiikkiosuudet, jotka korvattiin toisten muusikoiden soitolla. Asiasta uutisoi Yahoo! News.