Provinssirock käynnistyi 25.000 juhlavieraan voimin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Loppuunmyyty kolmikymppinen Provinssirock avasi ensimmäisen festaripäivänsä juhlallisin menoin 25.000 juhlavierasta ja tuhti artistikattaus nostattivat tunnelman taivaisiin kosteasta kelistä huolimatta.

Jo ensimmäisessä Provinssissa vuonna 1979 esiintynyt Kari Peitsamo avasi tapahtuman Saarilavalla. Päälavalla nähtiin avauspäivänä toissavuoden keikkansa viime hetkellä perunut Coheed & Cambria. Illan pääesiintyjänä rokkasi energinen Linkin Park, joka konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa. Kotimaisista artisteista perjantain parhaimmistoon lukeutuivat muiden muassa Jenni Vartiainen ja Stam1na.

Tänään lauantaina Provissirockissa esiintyvät muiden muassa Apulanta, Danko Jones, Serj Tankian, Stella, Jippu, The Sounds, Pepe Deluxe ja Eläkeläiset.