Järjestysmiehet pelastivat hukkuvan Provinssirockissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään päättyvässä Provinssirockissa palkittiin kolme järjestysmiestä, jotka pelastivat perjantaina nuoren miehen hengen. Mies oli pudonnut illalla noin kello 23.00 aikaan festivaalialueen läpi kulkevaan Seinäjokeen. Järjestysmiesten nopea reagointi pelasti miehen hengen, sillä he saivat hukkuvan pinnalle ja siitä maalle ja elvytettyä.

30. kerran järjestetyssä tapahtumassa oli kaikkina kolmena päivänä noin 25.000 kävijää, eli tapahtuman yleisöennätys rikottiin. Tapahtuman järjestäjät kertoivat, että juhlatapahtuma oli sujunut harvinaisen kitkattomasti. Viime vuoden tappioiden jälkeen suuri riskinotto kansainvälisissä artistikiinnityksissä kannatti.

– Nyt saatiin festivaali jälleen uusille urille ja tästä jää pesämunaakin, kun festivaali tekee positiivisen tuloksen, festivaalin promoottori Juha Koivisto kertoi.

Juhlavuoden esiintyjäkaartissa nähtiin nyt ulkomaisten jättinimien lisäksi myös hieman tavallisesta poikkeavia kotimaisia nimiä, kuten Paula Koivuniemi. Hän valloittikin yleisön tutuilla hiteillään. Tapahtuman pääesintyjän Foo Fightersin ja muiden suurten ulkomaisten tähtien mukaantulo alkoi selvitä viime talvena.

– Talvella alkoi näyttämään siltä, että me voimme saada isoja artisteja ja samalla nostimme ohjelmabudjettiamme. Teimme rajuja satsauksia ohjelmaan ja se oli tärkeä tekijä.

Ensi vuoden tapahtumaan on jo nyt tehty ensimmäisiä varovaisia tunnusteluja esiintyjäkaartin puolella. Suomen alati lisääntyvä festivaalitarjonta ei aiheuta 30-vuotiaalle Provinssirockille harmaita hiuksia.

– Meidän kilpailutilanne tulee korkeintaan siitä, että meidän ajallinen välimatka juhannukseen on vain viikko. RMJ ei ole kansainvälisesti tunnettu tapahtumana, jossa olisi ollut mukana suuria kansainvälisiä artisteja. En näe sitä kilpailijana, vaan enemmänkin meillä ja Ruisrockilla on samanlaisia tarjouksia sisällä artisteista, Koivunen kertoi.