Da Vinci Koodi -jatko-osan kuvaukset vaikeuksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kirjailija Dan Brownin suosittuun Da Vinci Koodi -kirjaan perustuva elokuva oli kirjan tavoin hitti, ja parhaillaan työn alla on elokuvan jatko-osa. Sen kuvaukset eivät kuitenkaan ole sujuneet aivan suunnitelmien mukaan.

Enkeleitä ja Demoneita -niminen jatko-osa ei ole nimittäin saanut lupaa suorittaa kuvauksia kahdessa tarinan kannalta erittäin tärkeässä roomalaisessa kirkossa. Tom Hanksin tähdittämä elokuva ei ole Rooman katolisten päättäjien suosiossa, ja kuvaaminen Santa Maria de Popolon ja Santa Maria della Vittorian kirkoissa kiellettiin.

Monet katoliset kirkonmiehet eivät pitäneet Da Vinci Koodin tarinasta, jonka mukaan Jeesuksella olikin lapsi. Daily Star-lehden mukaan Rooman viranomaiset ovatkin perustelleet kieltoa sillä, ettei elokuva edusta heidän kanssaan samanlaisia uskonnollisia näkemyksiä.

Kirjana Dan Brownin Enkeleitä ja Demoneita on ilmestynyt ennen Da Vinci Koodia, mutta elokuvana kyseessä on jatko-osa.