Coldplayn Viva La Vida myi heti kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittibändi Coldplay on myynyt uudella Viva La Vida -levyllään heti kultaa myös Suomessa. Levyä on siis myyty kauppojen varastoihin yli 15.000 kappaletta. Albumi nousi kolmen päivän myynnin perusteella myös brittilistan ykköseksi.

Tämän viikon maanantaina Coldplay soitti uuden albumin kappaleita täpötäydelle Brixton Academylle. Bändi oli otettu saamastaan hurmiollisesta vastaanotosta ja esitti yhden hienoimmista keikoistaan. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Violet Hill löytyi taannoin viikon ajan vapaasti ladattavissa bändin kotisivulta. Sitä ladattiin yli kaksi miljoonaa kertaa.

Coldplay on ammentanut legendaaristen tuottajavelhojen Brian Enon ja Markus Dravsin avulla uudelle levylle sekä tummempia sävyjä, että kepeämpiä kappaleita. Bändi on pyrkinyt rikkomaan rajoja ja Viva La Vida on saanut ylistäviä levyarvioita.

Vuonna 1997 perustetun Coldplayn jäsenet ovat Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion ja Chris Martin. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa kappaletta ja se on urallaan voittanut lukuisia palkintoja esimerkiksi Brit Awards- ja Grammy-gaaloissa.