Festarikävijät kostavat rekkakuskeille?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huomenna alkavaksi suunniteltu rekkaprotesti tulee toteutuessaan hidastamaan muiden tiellä liikkujien lisäksi merkittävästi myös juhannuksen festivaaleille suuntaavan juhlakansan matkantekoa. Hidastelevia rekkakuskeja vastaan suunnitellaankin nyt festarikävijöiden joukossa kostotoimia.

Kuljetusalan yrittäjät ovat joutsenolaisen kuljetusvälittäjä Simo Matikaisen liikkeelle laittaman tekstiviestikehotuksen pohjalta hidastamassa ajonopeuttaa 20 kilometriin tunnissa.

Staran saamien tietojen mukaan festarikävijät suunnittelevat omissa tekstiviesteissään hidastelevien rekkojen sotkemista esimerkiksi heittelemällä niiden tuulilaseihin kananmunia ja muita elintarvikkeita. Tarkoituksena on estää kuljettajan näkyvyys siten, että rekka joutuu pysähtymään kokonaan esimerkiksi huoltamolle tai levähdyspaikalle.

Kuljetusalan etujärjestö SKAL on vedonnut, että ammattiautoilijat luopuisivat protesteista. Liikkuva poliisi on puolestaan ilmoittanut puuttuvansa kovin ottein liikenteen tahalliseen hidastamiseen. Poliisi on valmis jopa hyllyttämään ammattiautoilijoiden ajokortteja hidastelun takia. Juhannusliikenne on muutenkin ruuhkaista, ja liikenteen tahallinen hidastaminen voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita.

PÄIVITYS KLO 21.10:

MTV3:n verkkosivujen mukaan juhannuksen rekkaprotesti on peruttu. Hankkeen puuhamies Simo Matikainen kertoi tempauksen saaneen jo tarpeeksi huomiota osakseen. Lisää aiheesta Maikkarin netissä.