Suosittu r&b-tähti Eve keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän hiphop-festivaali Pipefestin artistilista kasvaa maineikkaalla ulkomaalaisnimellä, kun yhdysvaltalainen Eve saapuu Vuokattiin. Neljä levyä julkaissut Grammy-palkittu Eve esiintyy tapahtumassa lauantaina. Perjantaina lavalle nousee niin ikään amerikkalainen Jedi Mind Tricks.

Miljoonia albumeita myynyt Eve tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1999 julkaistulla debyyttialbumillaan Let There Be Eve…, joka nousi avausviikollaan Billboardin listaykköseksi. Muutamaa vuotta myöhemmin julkaistu seuraaja Scorpion löi maineikkaista miesartisteista tunnetun Ruff Ryders -levy-yhtiön ensimmäisen naisen lopullisesti läpi myös kansainvälisille markkinoille.

Levyltä lohkaistut hittisinglet, kuten Who’s That Girl sekä Let Me Blow Ya Mind saavuttivat runsaan radiosoiton myös Suomessa. Vuonna 2002 julkaistu kolmas soolo Eve-Olution poiki puolestaan Alicia Keysin kanssa tehdyn Gangsta Lovin -kappaleen, josta muodostui yksi kyseisen kesän suurimmista hiteistä.

Kolmannen albuminsa jälkeen Eve keskittyi näyttelemiseen sekä vierailemiseen muiden artistien levyillä. Tänä vuonna hiljaiselo julkaisurintamalla on kuitenkin päättymässä Even neljännen Here I Am -soolon myötä. Albumilta julkaistu ensimmäinen single Tambourine nousi yli neljän vuoden tauosta huolimatta listasijoille ja neljännellä albumillaan Eve on työskennellyt muun muassa Dr. Dren, T.I:n, Timbalandin sekä Sean Paulin kanssa.

Kotimaisten esiintyjien artistilistaus kasvaa myös kahdella nimellä, jotka ovat Loost Koos -trio ja JMZ. Pipefesteillä nähdään myös ruotsalainen Supersci, Fintelligens-duon odotettu paluu, Asa ja Jätkäjätkät, Conscious Youths, Cheek, Reilukerho, Stepa, Freepoint Crew, Aztra, Laineen Kasperi ja Jontti & Jodarok sekä Kylmä-kiertueensa Vuokatinrinteiltä käynnistävät Pyhimys, Timo Pieni Huijaus, Heikki Kuula ja Juno.