Rockyhtye haastoi McDonaldsin oikeuteen lelun takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen rockyhtye Devo on haastanut monikansallisen McDonald’s -hampurilaisketjun oikeuteen aterioiden kylkiäisenä jaettavan Happy Meal -lelun takia. Yhtyeen mielestä eräs leluista käyttää purilaisyhtiön markkinoinnissa luvattomasti hyväkseen yhtyeen mainetta.

Haalareihin ja suippohattuihin useimmiten pukeutuvan Devo-yhtyeen mukaan American Idol -hahmo New Wave Nigel perustuu kuuluisaan Whip It -musiikkivideoon luotuihin hahmoihin. Yhtyeen jäsenen, Gerald V. Casalen, mukaan hampurilaisjätti ei kysynyt yhtyeeltä lupaa hahmon käyttämiseen, The Daily Swarm uutisoi. Kyseinen musiikkivideo löytyy artikkelin alta tai tästä. Kiistanalaisia hahmoja voi verrata tästä ja tästä!

Hieman erikoislaatuisena ryhmänä tunnettu Devo-yhtye oli uransa huipulla vuonna 1980, kun sen esittämä Whip It -kappale nousi Yhdysvaltojen singelistan sijalle 14. Yhtye luokitellaan musiikillisesti moniin kategorioihin, kuten muiden muassa rock, punk, art rock, post-punk ja new wave. Näin ollen myös McDonald’sin hahmon nimi New Wave Nigel myötäilee yhtyettä.

Devo oli muiden muassa musiikkivideoiden uranuurtaja jo 1970-luvulla ja yhtye teki ensimmäisen videonsa jo vuonna 1973. Devo on ollut myös merkittävä inspiraation lähden monille hittiartisteille, joista tunnetuimpia ovat B-52´s ja Peter Gabriel.