Homoseksuaalit palkitsivat Jenni Vartiaisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seksuaalinen tasavertaisuus ry., eli Seta, on palkinnut poptähti Jenni Vartiaisen hänen Ihmisten edessä -kappaleestaan perinteisellä Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinnolla. Palkinnon sai myös kappaleen kirjoittanut Teemu Brunila.

Tunnustus luovutettiin eilen Pride-puistojuhlan yhteydessä Helsingin Kaivopuistossa. Perusteluissa mainittiin, että kappale on koskettanut syvästi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia sekä heidän läheisiään ja ystäviään. Kappale kuvaa osuvasti, miten suurta rohkeutta monet arkipäiväiset asiat – kuten käsi kädessä kulkeminen – edellyttävät seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvilta. Setasta kappaleella on myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.

– Kaunis melodia ja koskettavasti tulkittu teksti johdattelevat kuulijat seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuolesta riippumatta perustavaa laatua olevien ihmisoikeuskysymysten äärelle”, Juha Jokela sanoi.

Seta ry. jakoi on myös perinteisen kunniarotta-maininnan. Tänä vuonna antipalkinto jaettiin ylipormestari Raimo Ilaskivelle, kansanedustaja Bjarne Kallikselle ja kenraali Gustav Hägglundille. Kunniarotat liittyvät keväällä 2008 käytyyn keskusteluun Mannerheim-nukkeanimaatiosta. Ilaskivi, Kallis ja Hägglundin ovat esittäneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia suomalaisia loukkaavia kommentteja ja puheillaan pitäneet yllä syrjiviä asenteita.