Ensimmäiset ilmakitaran SM-kisat tällä viikolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmakitaransoiton MM-kisat on järjestetty Oulussa jo vuodesta 1996 saakka, mutta aivan kuten suutarin lapsetkin jäävät ilman kenkiä, Suomen ilmakitaristit ovat saaneet tähän asti pärjätä ilman omia kansallisia kisoja.

Tilanne on saatu nyt korjattua, kun kotimaamme liittyi viimeinkin Ilmakitaraverkostoon ja suomalaisille tarjotaan ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua virallisiin ilmakitaransoiton SM-kisoihin. Aikaisempina vuosina kotimaamme ilmakitaristit ovat joutuneet taistelemaan MM-finaalipaikasta muiden maiden ehdokkaiden kanssa kansainvälisessä karsinnassa finaalipäivän aattona.

Ilmakitaransoiton SM-kisat vierailevat kolmella paikkakunnalla: Oulussa, Järvenpäässä ja Helsingissä. Kisojen ensimmäinen ja samalla koko Pohjois-Suomen alueen ainoa karsinta käydään Oulussa Rotuaari Piknikin yhteydessä 4. heinäkuuta. Järvenpäässä ilmatilaa elävöitetään 16. heinäkuuta ja suomenmestaruudesta kisataan kansallisessa finaalissa, joka järjestetään Helsingissä Virgin Oilissa 7. elokuuta.

Lisätietoja: www.hullusuomi.fi/ilmakitara