Twisted Sister ja Cyndi Lauper konsertoivat Ideaparkissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lempäälässä sijaitseva liikekaupunki Ideapark jatkaa panostamistaan viihdetapahtumiin ja -konsertteihin. Tämän vuoden aikana Ideaparkissa tullaan järjestämään toistakymmentä konserttia, joiden joukkoon mahtuu myös kansainvälisiä artisteja.

Ulkomaisten konserttien tarjonnan aloittaa keskiviikkona 10. syyskuuta amerikkalainen shock-rockin kestosuosikki Twisted Sister. Tiistaina 28. lokakuuta Ideaparkin suurelle lavalle nousee amerikkalainen laulaja-näyttelijä Cyndi Lauper, jota lämmittelee Hanna Pakarinen.

Twisted Sister ei juuri esittelyjä kaipaa. Tämä shock-rockia ja glam metalia omintakeisesti yhdistelevä newyorkilaisyhtye perustettiin jo vuonna 1972, vaikka yhtyeen todellinen kansainvälinen läpimurto tapahtui vasta 1980-luvun puolivälissä Stay Hungry -albumin myötä.

Kolme miljoonaa kappaletta myyneen albumin megahitit kuten We’re Not Gonna Take It sekä I Wanna Rock soivat aikoinaan tiuhaan MTV-musiikkikanavalla. Kappaleista onkin sittemmin muodostunut todellisia heavy metal -klassikoita. Vuonna 1985 julkaistulta Come Out And Play -albumilta löytyvä Leader of The Pack -single kipusi myynti- ja soittolistoille eri puolilla maailmaa.

Twisted Sisterin värikäs keulahahmo Dee Snider on itse kuvaillut yhtyettä luonnehdinnalla ”Slade meets Sex Pistols”, joskin yhtyeen ulkoasu shokeeravan yliampuvine maskeineen ammentaa vaikutteita artisteilta kuten Alice Cooper, New York Dolls sekä KISS.

Twisted Sister on ollut yksi suomalaisen Lordi-yhtyeen esikuvista. Stara oli paikalla, kun Dee Snider luovutti kaksi vuotta sitten Tampereella Sauna Open Air -tapahtumassa kulta- ja platinalevyt Lordi-yhtyeelle.

Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva Cyndi Lauper on myynyt maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa levyä. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi vuonna 1983 esikoisalbumillaan She’s So Unusual, jolta löytyvät muiden muassa popklassikot Girls Just Want To Have Fun, True Colors, Time After Time sekä She Bop.

Lauper voitti albumilla Grammy-palkinnon Paras uusi tulokas -sarjassa ja hänestä tuli ensimmäinen naisartisti, jonka neljä samalta albumilta lohkaistua singleä löytyivät samanaikaisesti Amerikan Top 5 -singlelistalta. Vuonna 1989 hän oli Grammy-ehdokkaana versiollaan Roy Orbisonin I Drove All Night -kappaleesta ja vuonna 2005 ”Paras vokaalein säestetty melodia” -sarjassa.

Värikkään ja monipuolisen taiteilijan viimeisin julkaisu on The Body Acoustic -kokoelmalevy, joka sisältää akustisia versioita Lauperin tunnetuimmista kappaleista. Kokoelmalla vierailevat Shaggy, Ani DiFranco ja Sarah McLachlan.