Abba yhdessä ensimmäisen kerran 22 vuoteen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen menestysyhtye Abba saavutti aikanaan kaiken mitä popmusiikilla voi saavuttaa. Satoja miljoonia levyjä myynyt yhtye vetäytyi tauolle vuonna 1982 ja jäsenten tiet erkanivat muutama vuosi tämän jälkeen. Vuoden 1986 jälkeen yhtye ei ole näyttäytynyt julkisesti yhdessä.

Tulehtuneiden välien takia nelikkoa ei ole sittemmin nähty julkisesti yhdessä tarjotusta miljardin dollarin palkkiosta huolimatta. Perjantaina tuo ihme viimein tapahtui, kun koko yhtye oli yhdessä juhlistamassa musiikkiinsa pohjautuvan Mamma Mia! -musikaalielokuvan Ruotsin ensi-iltaa. Björn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad, Agneta Fältskog tapasivat Tukholmassa elokuvan tähtiä, kuten Meryl Streepin ja Pierce Brosnanin.

Vuonna 1999 yhtyeen kerrottiin esiintyneen yhdessä ystävänsä yksityistilaisuudessa, mutta esitys ei ollut julkinen. Kolme vuotta sitten yhtye oli samaan aikaan paikalla Mamma Mia! -musikaalin teatteriversion Ruotsin ensi-illassa, mutta jäsenet eivät tuolloin näyttäytyneet yhdessä.

Abba on The Beatlesin jälkeen maailmanhistorian menestynein yhtye. Leffan myötä Abba on maailmalla ajankohtaisempi kuin vuosiin, ja innokkaimmat odottavatkin elokuvan luovan uuden kansainvälisen Abba-buumin. Elokuva perustuu samannimiseen teatterimusikaaliin, joka on ollut menestys ympäri maailmaa.