Von Herzen Brothers : Freedom Fighter

Singlet · Stara.fi

Von Herzenin veljessarjan mielenkiintoiset tuotokset saavat nyt jatkoa yhtyeen kolmannelta albumilta lohkaistulla singlellä Freedom Fighter. Kappale alkaa varsin pontevasti ja jopa tyylikkäästi, mutta lupaavan alun jälkeen iskee jälleen yhtyeen aikaisemmasta tuotannosta tuttu ja taidekikkailuksi luokiteltava dinosaurusilmiö.

Kappale kuulostaa kiteytettynä siltä, että Sibeliusakatemian opiskelijoiden harjoitustyö on lähtenyt käsistä, kun tuottaja on hankkinut studioon uuden virtuaalisen miksauspöydän, jossa on liikaa raitoja. Bändin pojat olettivat virheellisesti, että jokaiselle raidalle pitää saada sisältöä. Tässä vaiheessa alunperin ehkä siedettäväkin sävellys on lähtenyt pahan kerran lapasesta ja tuloksena on sillisalaatti, joka muistuttaa siis enemmän bänditreenien demoa kuin kappaletta.

Laulajan kireät farkut ovat nostaneet äänen falsettiin samalla kun kertosäkeen lyriikat ovat jääneet kiireessä kahteen sanaan. Von Herzenien sillisalaatinomainen taiderock lienee monien mielestä kaiken musiikillisuuden ja taiteellisen ilmaisun mahtipontinen ruumiillistuma, mutta parhaiten se sopii kuitenkin hissimusiikiksi.

Pisteet 2/5